Naast schilderijen zijn er ook foto's, beelden, sculpturen en andere objecten te zien van diverse kunstenaars. Foto: PR
Naast schilderijen zijn er ook foto's, beelden, sculpturen en andere objecten te zien van diverse kunstenaars. Foto: PR

Maak kennis met de diversiteit aan kunst in Vorden

Algemeen

VORDEN - Op 9 december van 11.00 tot 17.00 uur is het weer mogelijk deel te nemen aan de kunstroute KunstZondagVorden in Vorden-centrum en buitengebied. Een routebeschrijving naar de deelnemende locaties, plus een beschrijving van het werk, is te vinden in het KZV-infoblad. Vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B, bij de deelnemende galeries of zie de website.

Vorden heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed en ook de professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving is rijk vertegenwoordigd. Maak tijdens KunstZondagVorden kennis met schilderijen, foto's, beelden, sculpturen, objecten en meer. Op (bijna) alle locaties van deze kunstroute zijn de kunstenaars/vormgevers aanwezig.

De volgende galeries, ateliers en museum openen de deuren en zijn herkenbaar aan de KZV-vlag: Galerie & Beeldentuin A-quadraat, Galerie Agnes Raben, Stichting De Ezelstal (galerie), Atelier Kunst van de Kleur (Aaf Renkema), Meta van Arkel (fotografie), Museum Achterhoekse Schilderkunst, Galerie De Burgerij en Atelier Riet Rexwinkel.

Wat is er te zien?
KunstZondagVorden staat voor een diversiteit aan hedendaagse professionele beeldende kunst en vormgeving. In het atelier van Riet Rexwinkel zijn schilderijen gemaakt in diverse technieken zoals fresco en collages en met verschillende materialen. In het woonhuis van Meta van Arkel worden foto's getoond met het thema 'De schoonheid van het Verval'. In de binnentuin van galerie A-quadraat is ruimtelijk werk te bezichtigen.

De expositie 'Als het beeld kon spreken' in Galerie De Burgerij toont werk van de Belgische kunstenaar Lieve Vanmaele (Gent). Zij verbeeldt de essentie en schoonheid van de beeldende taal zelf. Gedichten van Wouter Hessels (Brussel) – hij zal tijdens KunstZondagVorden voordragen - maken de beleving compleet. De tentoonstelling omvat verder papieren wandobjecten van Annelies Reijers (Nijmegen).

21 + 5 is de eindejaarsexpositie in Galerie Agnes Raben met interessante objecten, sieraden en producten van 21 net afgestudeerden, studenten en alumni plus 5 docenten. Een samenwerking met Hochschule Düsseldorf, Applied Art and Design (HSD-AAD) en de Peter Behrens School of Arts (PBSA). Naast prachtige ontwerpen biedt de expositie een interessant kijkje in de wereld van deze opleidingen anno 2018 waar jonge, zeer getalenteerde studenten uit allerlei landen en culturen elkaar ontmoeten, inspireren en zich verder ontwikkelen en bekwamen onder de bezielende begeleiding van hun vakdocenten.

In atelier Kunst van de Kleur van schilder Aaf Renkema kunt u zien hoe je vanuit zwart geschilderde doeken 'licht' kunt laten ontstaan en kan er door de beeldtaal van haar schilderijen mogelijk een moment van rust ontstaan.

Op de unieke locatie van Stichting De Ezelstal, de stichting die kunstcollecties beheert van kunstenaars uit de 20ste eeuw teneinde deze te behouden voor volgende generaties, is werk van het kunstenaarsechtpaar Jan en Jetty Homan te zien en prachtige monumentale schilderijen van de gerenommeerde kunstenaar Gradus Verhaaf.

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst of wel het MAS Vorden, presenteert een tentoonstelling met artistieke batiks van Iet den Haan (1923 – 2004). Ook zijn er werken te zien van de Zutphense schilder Martien de Kler (1943-2016), waarbij oorlog en de gevolgen daarvan een belangrijk onderwerp zijn. De entree is, speciaal op KunstZondagVorden, 2 euro per persoon.

St.KunstInVorden
KunstZondagVorden is een van de projecten van de St.KunstInVorden. Deze stichting heeft als doel het organiseren, faciliteren en stimuleren van professionele kunst (alle kunstdisciplines) voor een breed publiek en specifieke doelgroepen. Het bestuur zoekt nog bestuursleden die affiniteit hebben met kunst én Vorden. Interesse? Meld u aan bij voorzitter Will(emijn) Colenbrander op info@kunstzondagvorden.nl


www.kunstzondagvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant