Het Winterpromconcert van La Sinfonia Contea is een initiatief van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden.  Foto: PR.
Het Winterpromconcert van La Sinfonia Contea is een initiatief van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden. Foto: PR.

Uniek en eenmalig concert van La Sinfonia Contea in Dorpskerk

Algemeen

VORDEN – Evenals vorig jaar krijgt Vorden weer de gelegenheid een uniek en eenmalig in Nederland uit te voeren Winterpromconcert bij te wonen, uitgevoerd door het symfonieorkest La Sinfonia Contea met als solisten tenor Martin Hurkens uit het Limburgse Ulestraten en vocaliste Marieke Visser uit Steenderen (maar woonachtig in Enschede). Met dank aan de Vordenaren Symone en Joop Boerstoel die op projectmatige basis dit symfonieorkest voor het derde achtereenvolgend jaar geformeerd hebben. Het Winterpromconcert vindt zondag 16 december in de Dorpskerk in Vorden plaats en is een initiatief van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden. Aanvang 15.00 uur.

Door Jan Hendriksen

Naast het 'Weense Nieuwjaarsrepertoire' wordt er door La Sinfonia Contea (Italiaans voor 'Orkest van De Graafschap') zondag onder leiding van dirigent Joop Boerstoel film- en musicalmuziek uitgevoerd. Ook het beroemde Largo uit Symfonie 9 van Antonin Dvorak staat op het programma. Dit is tevens het programma dat het orkest eind dit jaar en begin volgend jaar in China zal laten horen tijdens een muzikale rondreis. Het zeventig leden tellende orkest van La Sinfonia Contea, waarvan de musici uit alle windstreken van ons land afkomstig zijn, telt negen musici uit de Achterhoek. Joop Boerstoel: "Dat zijn grotendeels beroepsmatige en semi-beroepsmatige musici."

De Achterhoekers die deel uit maken van het orkest zijn Arno ten Bruggencate uit Haarlo, Marit Cornelissen uit Warnsveld, Dorien Jansen – Venneboer uit Zelhem, Marieke Oving uit Lochem, Nicolien van Norel uit Zutphen, Jelle van der Meulen uit Zutphen, Kevin Tolkamp uit Doetinchem, Rudi Thuis uit Terborg en Ira Wunnekink uit Haarlo.

Evenals in 2016 en 2017 zijn Symone en Joop Boerstoel ook eind dit jaar weer uitgenodigd door het Chinese management van SL-Holland om het orkest en het programma samen te stellen voor een serie Nieuwjaarsconcerten in China. Van woensdag 26 december tot en met zaterdag 5 januari gaat de derde Chinese muzikale reis naar de provincie Guangdong.

Uniek en eenmalig
"We willen Vorden graag evenals vorig jaar weer opnieuw laten horen wat we in China tijdens onze concertreeks gaan spelen. Het is dan ook weer een uniek en eenmalig optreden", zo verklaren Joop en Symone Boerstoel in aanloop naar het concert. In 2016 ging de muzikale reis naar de provincie Shanghai. De positieve reacties op de eerste concertreeks leidde tot een uitnodiging voor een tweede tournee naar China rond de jaarwisseling 2017-2018 maar nu in de provincie Zhejiang en de stad Hangzhou.

En in de afgelopen maanden hebben Symone en Joop Boerstoel de derde reis voorbereid. Ditmaal zal La Sinfonia Contea in de provincie Guangdong gaan concerteren. Symone Boerstoel: "China is het land van de indrukwekkende getallen en grote tegenstellingen. En dat maakt de reis steeds weer tot een unieke ervaring. De reis kost de nodige voorbereidingen en energie. Maar daarvoor krijg je veel terug. Het heeft een stimulerende werking. Zeker als de het publiek de concerten met een staande ovatie beloont."

Culturele leven
Op een staande ovatie hoopt secretaris Gerda Schoo van het Cultuurfonds Vorden zondag na afloop van het concert ook. "Het concert vormt een van onze hoogtepunten uit ons jaarprogramma. Ons doel is het bevorderen van het culturele leven in de gemeente Bronckhorst. Dat doen we onder andere door het organiseren van lezingen op het gebied van kunst en literatuur, concerten en het samenwerken met andere cultuuraanbieders. De samenwerking voor dit concert met de Vrienden van de Dorpskerk is daar een prachtig voorbeeld van."

Kaarten
Kaarten voor het Winterpromsconcert kan men bestellen via e-mail en zijn te koop bij de Bruna Boekhandel in Vorden. De kaarten kosten 12,50 per persoon. Hotel Bakker heeft een speciaal LSC arrangement samengesteld. Na afloop van het concert kan men genieten van een heerlijk driegangenmenu voor slechts 25 euro (exclusief kaartje concert). Reserveren concertkaartjes en diner kan voor 37,50 euro via www.bakker.nl. Men is dan tevens verzekerd van goede en gereserveerde plaatsen.


reserveren@vrienden vandedorpskerkvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant