Kampioenen en andere toppers van de Hamove. Foto: Roderick Kreunen.
Kampioenen en andere toppers van de Hamove. Foto: Roderick Kreunen.

Crosskampioenen en podiumkandidaten Hamove in het zonnetje

Algemeen

HENGELO/REGIO - Zaterdag 8 december was de jaarlijkse Hamove feestavond. De Varsselse molen, het clubgebouw van de Hamove, was sfeervol aangekleed door de vrijwilligers. Tijdens deze avond werden de kampioenen van de club in het zonnetje gezet. Voorzitter Fred Versteege deed het woord.

De Hamove organiseerde net als de afgelopen jaren twee crosswedstrijden. Stijn Sloot, Joey Puthaar en Sven Berendsen die uitkwamen in de brommerklasse werden in het zonnetje gezet en mochten bekers en bloemen in ontvangst te nemen. Bij de jeugdcrossklasse werd Sean Wesselink kampioen, Niek Wesselink en Huub Rutjes werden tweede en derde. Nick Gerritsen was dit jaar heer en meester in de hobbyklasse. Nick die nog zeer jong is, versloeg daar Arjan Eggink en de ervaren rijder uit Vorden Gerben Vruggink.

Tegen Erwin Plekkenpol uit Hengelo was dit jaar geen kruit gewassen. Hij was veruit de snelste rijder voor Jarno Aalders en Marco Leerink. Plekkenpol had wel het geluk dat Leerink er bij de eerste wedstrijd niet bij was. Sem Enke, Jorg Jolij en Lex Willemsen waren de mannen die de prijzen bij de quads verdeelden. Bij de zijspannen waren het de gebroeders Leferink die de totale winst naar zich toe trokken voor het duo Wisselink & Sloot en Keijkers & Martens. Penningmeester Loek Wensink werd ook naar voren gehaald, hij werd Nederlands kampioen 125cc bij de VMCN Twinschock op zijn prachtige gedateerde Suzuki. Marco Leerink uit Halle had in 2018 een top jaar, hij werd Nederlands kampioen in de Cup 250cc.

Al deze crosskampioenen en podiumkandidaten kregen van Marjan Ritzer een prachtige beker met de daarbij behorende bos bloemen. De Hamove heeft ook een Europees kampioen in haar gelederen. Rob Hartog pakte de titel in de wegrace klasse Supersport 600. Hij reed wedstrijden door heel Europa en gaat in 2019 van start in het WK Supersport 600.

Arno Wassink van het Performance Racing Performance werd ook nog aan de tand gevoeld door voorzitter Versteege. Helaas was 2018 niet heel erg succesvol voor het team. Arno liet weten er met Virgil–Amber Bloemhard, Ilja Caljouw en de van het eiland Man afkomstige rijder Dean Osborne in 2019 weer vol tegenaan te gaan. Het team zal er alles aan gaan doen om de successen van de vorige jaren te evenaren.

Joey den Besten, die afgelopen week liet weten te gaan stoppen met het wegracen, werd door Versteege bedankt voor de mooie resultaten van de afgelopen jaren. De wegracecoureurs Victor Steeman, Tasia Rodink, Kevin van Leuven, Toine Gierkink en Wim Theunissen kwamen ook nog even aan het woord. Evenals Torleif Hartelman, hij vertelde het laatste nieuws over zijn MotoGP avontuur.

Na de huldigingen en interviews werd er feest gevierd, de band Xplain verzorgde de muzikale omlijsting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant