Afbeelding

Nieuw parcours en alleen voorinschrijving tijdens Oudejaars Crossloop Vorden 2018

Algemeen

VORDEN – Stichting Oudejaars Crossloop Vorden organiseert zaterdag 29 december voor de 38ste keer vanaf sportcomplex Het Grote Veld van voetbalvereniging Vorden de Oudejaars Crossloop in Vorden. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oude jaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. Dit jaar zijn de parcoursen van de vijf, tien en vijftien kilometer vernieuwd en nog mooier en uitdagender. De nu vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied 'Het Grote Veld'. Inschrijven is mogelijk tot 28 december 18.00 uur of totdat het maximaal inschrijvingen per afstand is bereikt. Na-inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk. Inschrijven kan via de website.

Er kan vijf, tien of vijftien kilometer gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er een Kidscross van een kilometer voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol. De live muziek zal dit jaar wederom worden verzorgd door accordeonist Henk Wormeester. Na afloop van de crossloop zijn er mooie prijzen voor de snelste deelnemers. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. Tevens zal weer de Ton ten Have wisselbokaal worden uitgereikt aan de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand.

Afstanden en starttijden
Er kan worden gestart op de volgende afstanden: 12.45 uur; afstand één kilometer kidscross (deelname 4-12 jaar); 13.30 uur; afstand vijftien kilometer; 13.40 uur; afstand tien kilometer; 13.50 uur; afstand vijf kilometer. Om iedereen de ruimte te geven hebben we dit jaar het aantal deelnemers tot een maximum beperkt voor de verschillende afstanden (vijf kilometer maximaal 300 deelnemers, tien kilometer maximaal 300 deelnemers, vijftien kilometer maximaal 200 deelnemers).

Inschrijfgeld voor de Kidscross is vier euro. Voor alle overige afstanden 8,50 euro. Dit is inclusief een gratis oliebol en koffie of thee na afloop. Voor de kinderen is er een oliebol en limonade.

Donatie opbrengst
De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden doneert de opbrengst van de crossloop wederom aan Zwembad in de Dennen. Het bestuur van het zwembad is erg blij met het initiatief. Sinds enkele jaren moet het bad rond komen zonder subsidie van de gemeente en dus kan het bad alle hulp gebruiken. Het zwembad draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanschaf van een tweedehands schrob-/zuigmachine om de dagelijks dweilklus sneller en makkelijk uit te kunnen voeren. Tevens zal er een bijdrage gaan naar Runners Vorden voor het opleiden van trainers om lopers nog beter te kunnen begeleiden en om de hardloopsport in Vorden verder te stimuleren.

Start en finish is op het complex van Voetbal Vereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11 in Vorden. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig. Zie voor inschrijven of meer informatie de website.


www.oudejaarscrossloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant