Druk bezochte kerstbijeenkomst PCOB-afdeling

VORDEN - Vrijdagmiddag 21 december vond de jaarlijkse kerstviering van de PCOB-afdeling Vorden e.o. plaats in een volle zaal van de SooS in het Kulturhus. Voorzitter Chrisje Tuitert heette circa 70 personen hartelijk welkom en in het bijzonder pastor Jan Leijenhorst uit Ruurlo. De voorzitter deelde verheugd mee dat tijdens de kerstmarkt in Vorden vier nieuwe leden zijn ingeschreven.

Een prachtige liturgie werd uitgereikt. Het thema is: 'Een toekomst voor ogen'. Ton Knevel las een gedicht en een gebed. Onder het zingen van 'Nu daagt het in het Oosten' werden vier kaarsen aangestoken.
De muzikale begeleiding was in handen van organist Henk Kloosterboer uit Zutphen en de samenzang werd afgewisseld met gedichten en schriftlezingen. Vooral het oude kerstlied 'Stille nacht' is nog steeds in trek bij de aanwezigen. Na de meditatie over engelen, zowel vrouwen als mannen die als boodschappers fungeren met de boodschap van vrede en welzijn door Jan Leijenhorst, was het pauze met warme chocolade met een grote kerstkrans.
Het programma werd voortgezet met de liturgie en besloten met het kerstverhaal in het Achterhoeks dialect, verteld door Jan Leijenhorst. Een meeslepend verhaal van ds. Franke met olde Willem van Troele, die zijn dochter Marieke de deur wijst.  Na een staande gezongen Ere zij God sloot de voorzitter deze geslaagde bijeenkomst af met een dankwoord aan de medewerkers. Voor de zieken en alleenstaanden wordt een kerstster bezorgd.

De volgende bijeenkomst is donderdag 24 januari 2019. Dan is het onderwerp 'Een fietstocht door Alaska', door Gerda Marsman.

Meer berichten