De ezel van het kerstverhaal kan rekenen op veel belangstellende kinderen tijdens de Herdertjestocht in Vorden. Foto: Rien Wagenvoort
De ezel van het kerstverhaal kan rekenen op veel belangstellende kinderen tijdens de Herdertjestocht in Vorden. Foto: Rien Wagenvoort

Kerstverhaal met muziek en veel lichtjes

VORDEN – Zeker honderd vrijwilligers waren zaterdag 22 december op de been voor de vierde Herdertjestocht in Vorden. Deze lichtjesroute werd georganiseerd vanuit beide kerken. Ongeveer 535 mensen hebben de tocht gelopen, die startte bij de Christus Koningkerk aan Het Jebbink.

Dit jaar werd het kerstverhaal verteld door de ogen van een kind. Mathias, inmiddels een oude man, vertelde steeds wat hij vroeger had gezien. Hij vertelde over Maria, die de boodschap kreeg van de Engel Gabriel, Jozef en Maria die op reis gingen naar Bethlehem, de herders in het veld, en natuurlijk over het kindje Jezus dat geboren was in de stal. In de stal, aan het eind in de Christus Koningkerk, lag een echt kindje in de kribbe bij Jozef en Maria. Al deze taferelen waren te zien in de route die met 1000 potten met lichtjes was uitgezet.

Bij en tussen de taferelen door was er muziek te beluisteren, iets lekkers te eten en aan het eind op het kerkplein drinken voor iedereen. Ook dit jaar waren de midwinterhoornblazers onderweg te beluisteren.

Tijdens de Mei-markt van de Werf, kreeg de organisatie een bedrag van 500 euro waarvan zij nieuwe kleding kon kopen voor de rollen in de scenes. Maria, Jozef, de Wijzen, Mathias de verteller, ze zagen er prachtig uit. De scouting bouwde een echte herberg en een mooi onderkomen voor de herders in het veld. Het weer werkte mee, zodat het een geslaagde tocht was.


Voor meer foto's: www.protestantsegemeentevorden.nl, www.12apostelen.nl

Meer berichten