Het winnende team van Lubron. Foto: PR.
Het winnende team van Lubron. Foto: PR. (Foto: )

Lubron winnaar Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi Velocitas

VORDEN – Het team Lubron heeft zondag 6 januari het jaarlijkse Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi van zaalvoetbalvereniging Velocitas in sporthal 't Jebbink gewonnen. In de finale versloeg Lubron met 5-3 FC Pelz. Het vrouwentoernooi werd gewonnen door Ratti-Socci. Nadat de zes vrouwenteams vrijdagavond in actie kwamen, waren het zaterdag zestien mannenteams die vanaf 13.30 uur verdeeld over vier poules van vier teams in actie kwamen.

Door Jan Hendriksen

De nummers een en twee van elke poule plaatsten zich voor de finalemiddag (A- league) die zondag in sporthal 't Jebbink plaatsvond. De nummers drie en vier kwamen zondagmorgen in actie in de verliezersronde (B-league).

De B-league werd, nadat de acht teams over twee poules van vier teams waren verdeeld, gewonnen door de jonge nieuwkomers genaamd Pilsies FC. Zij wonnen de 'kleine finale' met 2-1 van O-oe. Pilsies FC verving op het allerlaatste moment het team van Kratti 2 die wegens teveel blessureleed hun team moesten terugtrekken. In de A-league was het FC Pelz die zich als eerste voor de finale wist te plaatsen, door in de halve finale in de laatste seconden met een subtiele kopbal van Gijs van der Veen te winnen en daarmee Broadworst United uitschakelde. De andere halve finale ging tussen Lubron en Appie United.

De wedstrijd was uitermate spannend, maar er werd in de veertien minuten durende speeltijd niet gescoord. Strafschoppen moesten uitkomst bieden. Lubron wist alle 'penalty's' te benutten. Keeper Jurjen Temmink wist namelijk de laatste penalty van Appie United te stoppen en zodoende plaatste Lubron zich voor de finale. In de finale was het FC Pelz die op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Tom Schroer die vogelvrij voor de goal werd gelaten door de verdedigers van Lubron. Een snelle 1-1 en de rust volgde. Na rust liep Lubron snel uit naar 4-1. FC Pelz bracht de spanning nog een beetje terug door 4-2 te scoren. Uiteindelijk was Lubron met 5-3 te sterk en pakte Lubron haar zesde zaalvoetbaltitel van Vorden.

Vrouwentoernooi
Het vrouwentoernooi werd met een 3-1 overwinning op Goal Diggers gewonnen door Ratti-Socci. De derde editie van het vrouwentoernooi vond voor het eerst in de grote sportzaal van 't Jebbink plaats. Reden hiervoor was dat het vrouwentoernooi nu gelijkwaardig gespeeld kon worden aan het mannentoernooi. De twee voorgaande edities vonden namelijk in de kleine sportzaal van 't Jebbink plaats. "De tijd was nu rijp om het toernooi voor vrouwen ook een volwaardig aanzien te geven. En zodoende hebben we het toernooi met een avond uitgebreid. We hopen dat volgend jaar nog meer vrouwenteams aan het toernooi deelnemen", zo verklaarde voorzitter Jarno Messing van ZVV Velocitas tijdens de prijsuitreiking. Met zestien mannenteams was het Nieuwjaarstoernooi in oktober binnen 24 uur al vroegtijdig volgeboekt.

Meer berichten