Burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen

Thema nieuwjaarsreceptie gemeente Bronckhorst: 'Iedereen telt mee'

BRONCKHORST/HENGELO - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst vond plaats op woensdagavond 9 januari in het gemeentehuis in Hengelo.

Door Liesbeth Spaansen

Het college van burgemeester Marianne Besselink, wethouders Evert Blaauw, Willem Buunk, Paul Hofman en gemeentesecretaris Bart Drewes had zich in de ontvangsthal opgesteld om inwoners van de gemeente Bronckhorst te ontvangen met nieuwjaarswensen. Ook jeugdburgemeester Evi Otten was aanwezig om taken te vervullen. Het koor Amazing uit Drempt zorgde voor een muzikaal begin van de avond. Speaker Theo Tankink uit Keijenborg praatte de avond, bestaand uit een presentatie over 2018 van de burgemeester, het huldigen van de vrijwilliger van het jaar en de kampioenen en de opening van een expositie aaneen.

Aan het einde van de avond nodigde hij een ieder uit voor een hapje en drankje. "We hopen elkaar niet alleen volgend jaar, maar al eerder terug te zien tijdens de activiteiten in Bronckhorst."


Burgemeester Besselink neemt 2018 door maar kijkt ook vooruit

BRONCKHORST/HENGELO – Nadat alle aanwezigen na de koffie of thee met lekkers een plek hadden gevonden in de raadzaal nodigde Theo Tankink burgemeester Marianne Besselink uit om hem op het podium te vergezellen.

Theo Tankink en burgemeester Marianne Besselink laten 2018 de revue passeren in een presentatie met vooral veel beeld. Het was een jaar waarin veel gebeurde op verschillende gebieden.

Toerisme
"De onthulling van het beeld van Normaal in Hummelo was een hoogtepunt op het gebied van toerisme. Het was een groot feest, maar ook daarna bleven er vele mensen komen om het beeld te bekijken." Een ander hoogtepunt was de verkiezing van Wandelgemeente van het Jaar. "Door de samenhang in de gemeenschap, hoorde iedereen van de nominatie en ging stemmen. Zo kregen wij het voor elkaar. Verder werd Vorden uitgeroepen tot het twee na groenste dorp van Nederland en mag Zelhem na het organiseren van het Europees Kampioenschap Trial in 2017, vanwege de expertise die wij op dit gebied hebben, in 2019 het WK Trial organiseren."

Leefbare plattelandsgemeente
De gemeente zorg ervoor dat mensen zich prettig voelen in Bronckhorst. "Mensen zijn tevreden over wonen en goede zorg, met name hulpmiddelen," aldus de burgemeester. "Het voorgezet onderwijs in Vorden krijgt voorzieningen erbij, ook goed voor de leefbaarheid." Voor de projecten Vitale Kernen zijn veel initiatiefnemers en vrijwilligers, samen met de gemeente in gesprek.

Jeugd
"We hebben in 2018 de eerste jeugdlintjes uitgereikt en als kers op de taart hebben we jeugdburgemeester Evi Otten. Zij doet openingen, maar bereikt ook kinderen," is de burgemeester enthousiast. "Zij stuurde persoonlijk een bericht via sociale media, over vuurwerk: afsteken, dan ook opruimen." Voor jeugd is er ruimte gekomen om te bouwen en de gemeente is bezig met duurzaamheid, energieneutraal en klimaatbestendig bouwen. Er zijn energierally's gehouden.

Veiligheid en ondermijning
Landelijk speelt het probleem van mensen die helaas niet de beste bedoelingen hebben, denk aan 'huur een schuur'-aanbiedingen, waar vaak drugshandelaren achter zitten. "Pas op. Als je er eenmaal inzit kom je er niet makkelijk uit." De Gemeente Bronckhorst is trots op haar Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied. "Tijdens de 'Groene Nacht' hebben politie, boa's, boswachters en mensen van de gemeente samengewerkt. We leren van elkaar."


Expositie stillevens in gemeentehuis

BRONCKHORST/HENGELO - Om in een modern jasje aandacht te besteden aan de Achterhoekse cultuur, is een serie stillevens gemaakt door kunstenares Louise te Poele. De expositie '350 jaar Achterhoek' is nu in het gemeentehuis te zien.

Met het stilleven van de gemeente Bronckhorst zichtbaar op het scherm, vertelden burgemeester Marianne Besselink, bedenker van de Zwarte Cross Gijs Jolink en boegbeeld daarvan Tante Rikie over de kenmerken van Bronckhorst: zoals de roze kleur, haas, theedoek en hoed van Dickens. Daarnaast is er de aardappel, de appel en Hummels bier, een Bielemannenbijl, kastelen, hoefijzer, crossmotor, een verwijzing naar Mañana Mañana en nog meer. Met een druk op de knop van het drietal werd deze bijzondere expositie geopend.
Naast die van de gemeente Bronckhorst zijn er ook stillevens van de gemeenten Aalten, Berkelland, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk te zien. De expositie zal steeds in een andere gemeente worden getoond.


Meer foto's staan op Achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten