De Vrijwilligers van het Jaar in de categorieën Zorg, Leefbaarheid en Jeugd met jeugdburgemeester Evy Otten. Foto: Liesbeth Spaansen
De Vrijwilligers van het Jaar in de categorieën Zorg, Leefbaarheid en Jeugd met jeugdburgemeester Evy Otten. Foto: Liesbeth Spaansen

Jeugdburgemeester Evi Otten haalt vrijwilligers van 2018 uit de hoge hoed

BRONCKHORST/HENGELO – Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden Vrijwilligers van het Jaar gehuldigd. Dit jaar was gekozen voor een andere opzet. "Ik vind het een eer om drie vrijwilligers te mogen huldigen, onderverdeeld in de categorieën Jeugd, Zorg en Leefbaarheid," legt wethouder Evert Blaauw uit. "Het werk van de vele vrijwilligers is heel belangrijk, we kunnen niet zonder. Daarom is het eigenlijk niet te doen om één vrijwilliger te kiezen."

In elke categorie waren verschillende vrijwilligers of groepen aangedragen om voor de titel vrijwilliger van het jaar in aanmerking te komen. Alle namen werden op het grote scherm getoond. Jeugdburgemeester Evi had vooraf voor elke categorie een briefje uit de hoge hoed gehaald, waarop de naam van een vrijwilliger of groep vrijwilligers stond vermeld. De keus die werd gemaakt, staat symbool voor alle vrijwilligers.
De gekozen vrijwilligers werden gehuldigd met een oorkonde en een VVV-bon van wethouder Evert Blaauw en een bos bloemen van jeugdburgemeester Evi Otten.

Liselore Geurts
In de categorie Zorg kwam de naam van Liselore Geurts uit de hoge hoed. Zij zet zich al vijftien jaar in voor organisaties, zoals de avondvierdaagse en de binnensport in Hengelo/Keijenborg. Ze is contactpersoon voor de stichting Histiocytose (een afweerziekte) voor volwassen lotgenoten en werkt als begeleider voor asielzoekers. Ze was jarenlang betrokken bij de zwemvierdaagse.

Werkgroep Wereldvredesvlam
Voor de categorie Leefbaarheid was het de Werkgroep Wereldvredesvlam uit Hengelo. Toos Bijenhof, Riet Harmsen, Betsy van den Berg, Monique Schieman en Truus Teunissen hebben de Wereldvredesvlam geplaatst in Hengelo. Hiermee herinneren zij alle inwoners eraan om aan vrede te denken. Ze organiseren lezingen over vrede. De werkgroep wil graag dat ook in andere dorpen een Wereldvredesvlam wordt geplaatst en stellen hun geldprijs daarvoor beschikbaar.

Vrijwilligers van het Hessenbad
IIn de categorie Jeugd mochten de vrijwilligers van het Hessenbad uit Hoog Keppel op het podium komen. Deze groep heeft het Hessenbad opgeknapt en zorgt ook voor het onderhoud van het zwembad met haar regionale functie. Zij vervullen vele taken, zoals kassadiensten en toezicht houden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten