Barmsijs pastel van Bennie Horsting. Foto: Robert Ellenkamp
Barmsijs pastel van Bennie Horsting. Foto: Robert Ellenkamp

Vier wereldkampioenen bij De Vogelvriend Vorden

VORDEN - ‘Het beste resultaat ooit.’ Die woorden sprak voorzitter Kees Bink van De Vogelvriend Vorden uit na het bekend worden van de uitslag van het wereldkampioenschap voor vogelhouders in Zwolle. Vanuit Vorden deden er zeven leden mee met de prestigieuze wedstrijd en daarvan behaalden vier leden het hoogst haalbare.

Bennie Horsting, Jan Berendsen, Evert van der Wal en Rik Oudenampsen gingen met goud naar huis. Bennie Horsting deed dat met een stam kleurkanaries van 367 punten met de kleurslag isabel opaal mozaïek geel. Jan Berendsen haalde 1 puntje minder met een stam rijstvogels pheo, maar bleek daarmee in zijn klasse ook de meeste punten te hebben gekregen. Evert van der Wal scoorde opvallend goed met zijn huismussen. Vorige jaar kweekte hij voor het eerst huismussen met de kleurslag agaat en wist daarmee nu al wereldkampioen te worden met 91 punten. Hij legde tegelijk beslag op het zilver met een agaat van 90 punten. En tenslotte kreeg een duif van Rik Oudenampsen zelfs 94 punten van de keurmeesters; ook goed voor goud.

Horsting legde ook nog twee keer beslag op het brons met een kleurkanarie isabel topaas mozaïek geel en een Barmsijs pastel; beide kregen 90 punten. En Evert van der Wal behaalde ook nog brons met een Driekleurglansspreeuw van 91 punten.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten