Het wagenpark van de Vordense brandweer. Foto: PR
Het wagenpark van de Vordense brandweer. Foto: PR (Foto: )

Vordense brandweer ziet een stijging van het aantal alarmeringen

VORDEN - Het aantal meldingen is vorig jaar licht toegenomen. Dat bleek uit het overzicht dat postcommandant Bennie Hekkelman zaterdag 5 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie met zijn team deelde. De toename is onder andere toe te schrijven aan de nieuwe taak van de vrijwilligers. Het bemensen van de Vordense tankwagen met 16.000 liter bluswater aan boord. In 2018 rukten de vrijwilligers elf maal met dit voertuig uit naar omliggende gemeenten.

Tijdens de bijeenkomst mocht Rosemarie van Kan haar bevelvoerders diploma in ontvangst nemen. Zij is daarmee de eerste vrouwelijk vrijwilliger binnen het Vordense korps die het bevel over een eenheid mag voeren. Een mooie prestatie aldus Hekkelman, zeker als je bedenkt dat Rosemarie pas vijf jaar vrijwilliger bij de brandweer is.

Helaas moest het korps ook afscheid nemen van twee vrijwilligers. Han Berenpas en Mike Bouwmeister. Han zet na ruim 20 jaar een punt achter zijn Vordense brandweercarrière. Voor Mike kwam er een einde aan zijn lidmaatschap in verband met zijn verhuizing naar Ruurlo. Hopelijk lukt het om deze opengevallen plekken dit jaar weer op te vullen. Het korps blijft zich inzetten om nieuwe vrijwilligers te werven. Vaak is enkele uren beschikbaarheid al voldoende.

Hekkelman sloot zijn speech af met zijn waardering uit te spreken naar zijn vrijwilligers. Want inzetten voor de medemens is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer. Een compleet overzicht van de uitrukken kunt u vinden op de Facebookpagina van 'Brandweer Vorden'.


facebook.com/BrandweerVorden

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten