Bij de boerderij van de familie Mombarg aan de Maalderinkweg in buurtschap Linde is een verzorgingspost ingericht.Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Bij de boerderij van de familie Mombarg aan de Maalderinkweg in buurtschap Linde is een verzorgingspost ingericht.Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink (Foto: )

Veldtoertocht door mooie bospaden en zandwegen

VORDEN – Zowel de Najaarstocht als de Grote Veld Veldtoertocht van de Vordense Rijwiel- en Toerclub (VRTC) de 8 Kastelenrijders hadden eind vorig jaar mede door de slechte weersomstandigheden minder deelname dan de wieler- en toerclub gewend was. VRTC de 8 Kastelenrijders zet daarom alles in het werk om van de Kastelenveldrit een groot succes te maken. Zondag 27 januari kan er voor deze rit gestart worden van 8.30 uur tot 10.00 uur op sportpark Het Grote Veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg in Vorden.

Deze veldtocht van dertig of vijfenveertig kilometer staat bij veel veldrijders met stip op hun agenda. Ook staat de Kastelentocht op de kalender van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Uiteraard zijn ook fietsers die geen lid zijn van de NTFU of een wielervereniging welkom om deel te nemen aan deze klassieker onder de veldritten. De rit voert de deelnemers via de buurtschappen Medler, de Wiersse naar Ruurlo en Linde, waar bij de boerderij van de familie Mombarg aan de Maalderinkweg in buurtschap Linde een verzorgingspost is ingericht. Hier wordt een drankje, warme bouillon, krentenbrood en de traditionele gehaktballetjes aangeboden en ook zal er een EHBO en materiaalpost aanwezig zijn. Na de controle/verzorgingspost gaat de route richting Kasteel Vorden en terug naar het startpunt.

De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met een enkele verharde weg. In samenwerking met diverse bos- en landgoedeigenaren is er weer een prachtige route van gemaakt. De gehele tocht is prima uitgezet met duidelijke pijlen en wordt door de leden van VRTC de 8 Kastelenrijders regelmatig gecontroleerd. Na afloop kan de fiets afgespoten worden en is er gelegenheid om te douchen. Leden van de NTFU betalen vier euro en niet-leden vijf euro. Jongeren tot vijftien jaar mogen gratis meedoen. Voor meer informatie, zie de website.


www.vrtcvorden.nl

Meer berichten