De kinderen helpen flink mee. Foto: PR
De kinderen helpen flink mee. Foto: PR (Foto: )

Schoolplein Wichmond verandert in ontmoetingsplein

WICHMOND - Vele handen maken licht werk. De kinderen van IKC De Garve in Wichmond lieten zich dat geen twee keer zeggen en hielpen graag mee met de eerste werkzaamheden voor het ombouwen van het schoolplein tot een groen Ontmoetingsplein.

Op maandag 28 januari lichtten de kinderen onder barre winterse omstandigheden de eerste stenen, als openingshandeling voor de make-over van het schoolplein. Het was koud en het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. Enthousiast verwijderden zij 25 vierkante meter stenen en stapelden die netjes op pallets. Met uiterste precisie werd dit keurig geregeld. In rijen werden de stenen (st)een voor (st)een doorgegeven. Bij de houtsnippers werden kruiwagens volgeharkt en op een bult gebracht. De bedoeling is dat alle materialen zo veel mogelijk weer opnieuw worden gebruikt.
Het was mooi om te mee te maken, hoe sommige kinderen direct zien wat er gedaan moet worden. Sommigen zijn kanjers in doorzetten. Anderen snappen meteen waarom het belangrijk is dat de stenen precies recht op de pallets gelegd worden. En sommige kinderen vonden het heerlijk om nog even lekker met de houtsnippers te spelen. Zo droeg iedereen zijn steentje bij.
IKC De Garve heeft van onder meer Leader Achterhoek en het Bernard Cultuurfonds subsidie gekregen om ervoor te zorgen dat het oude schoolplein ook na schooltijd voor jong en oud in het dorp Wichmond/Vierakker een plaats van ontmoeten wordt. De werkzaamheden zullen een paar maanden in de beslag nemen.

Meer berichten