Dash knokt zich in Assen naar zege (2-3)

Algemeen

VORDEN - Ze kwamen op een 2-0 achterstand, maar herpakten zich net op tijd. De volleybaldames van Dash namen uiteindelijk een 2-3 zege mee terug naar Vorden. Slachtoffer was Sudosa-Desto dames 2, dat in de paars gekleurde Olympushal in Assen het nakijken had.

Dash kende wat wijzigingen in het team in verband met blessures en zat er in de eerste set niet lekker in. Serverend werden er veel fouten gemaakt, en ondanks wissels en time-outs kreeg Dash geen vat op de tegenstander. De goede blokkering van Sudosa-Desto zorgde ervoor dat er aan Dashzijde wat ingehouden werd gespeeld. Het enthousiaste spel leverde het jonge team aan de andere kant een 25-22 setwinst op. De tweede set werd er voor de Vordenaren een om snel te vergeten. Serverend vloog de bal er aan alle kanten uit en ook de pass lag niet goed. Dit resulteerde al snel in een grote achterstand (6-0). In de blokkering kreeg Dash geen grip op de aanval van Sudosa-Desto waardoor zij de ballen er zo in konden slaan. Dash zakte compleet weg en Sudosa-Desto won ook deze set, met 25 -15.
Na het geconcentreerde en goede spel van afgelopen week wisten de Vordense dames dat ze beter konden en gingen ze in de derde set volle bak. Tot de 12 ging het echter gelijk op door persoonlijke foutjes. Er werd aan beide kanten gevochten voor elk punt en er werden leuke rally's gespeeld. De beslissing kwam uiteindelijk toen het blok goed gezet werd en er vier ballen op rij werden afgeblokkeerd. Dash wist met vechtvolleybal de set met 21-25 binnen te slepen. Met dezelfde vechtlust werd begonnen aan set 4. De servicedruk was eindelijk beter waardoor de druk meer bij Sudosa-Desto lag. Hoewel het spel van Dash geen moment echt goed was werd er wel weer door beide partijen gevochten voor elk punt (15-15). Uiteindelijk zorgde het fanatisme bij Sudosa-Desto voor een gele kaart, maar Dash hield het hoofd koel en wist een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk werd deze set gewonnen met 22-25.
Met veel steun van de meegereisde supporters begonnen de speelsters van Dash aan hun eerste vijfde set van het seizoen. Dash kwam goed uit de startblokken en de aanval ging weer vol power. Tijdens de kantwissel stond het dan ook 3-8 voor het uitspelende Dash. Toch liet Dash Sudosa-Desto nog dichtbij komen, maar tenslotte kon na een heel lange rally feest gevierd worden. Achteraf is er toch tevredenheid bij Dash met de 2-3 winst. Het was geen topwedstrijd maar wel een beloning voor de werklust.
Op 9 februari wacht de thuiswedstrijd in 't Jebbink tegen koploper VC Zwolle DS 3. Dash staat tweede met een wedstrijd minder, dus het belooft een spannende pot te worden. De wedstrijd begint om 18.00 uur.