Magdalena Haverkamp runt met haar vriend Michael Bink chocolaterie Magdelena. Foto: Luuk Stam
Magdalena Haverkamp runt met haar vriend Michael Bink chocolaterie Magdelena. Foto: Luuk Stam
BKB-nieuws

Chocolaterie Magdelena blijft maar groeien

VIERAKKER - Met het maken van chocola begon ze thuis in de keuken. Inmiddels is de chocolaterie van Magdalena Haverkamp in Vierakker uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Door Luuk Stam

Weken waarin ze ruim 2.500 bonbons maakt, zijn voor Magdalena Haverkamp (36) meer regel dan uitzondering. Samen met haar vriend Michael Bink runt ze in Vierakker chocolaterie Magdalena. Alles draait hier om handgemaakte bonbons van natuurlijke grondstoffen en dus zonder conserveringsmiddelen.
In acht jaar tijd is de chocolaterie uitgegroeid tot een bedrijf met twaalf werknemers, een eigen winkel en een koffiehuis. Met hun chocola gaan ze meerdere markten af en er zijn verkooppunten door de gehele regio. "Ik kijk wel eens even om me heen", vertelt Haverkamp. "Soms voelt het bijna onwerkelijk. We zijn aardig gegroeid."
De basis is nog altijd onveranderd. Het maken van chocola is wat Haverkamp het allerliefste doet. In de periodes voor Pasen, Sinterklaas en kerst is het elk jaar weer flink aanpoten. En ook op Moederdag valt haar chocolade in de smaak. "Het blijft een mooi vak en het is geweldig om mensen iets te geven waar ze van kunnen genieten", klinkt het. "Daar word je zelf ook blij van."
Waar Haverkamp vooral in de chocolaterie te vinden is, gaat Bink in de regio de boer op om de producten aan de man te brengen. Met succes, want op steeds meer plekken in de Achterhoek is zo'n chocolaatje van Vierakkerse makelij te krijgen.
Sinds kort is Chocolaterie Magdalena ook lid van de Bedrijvenkring Bronckhorst (BKB). "We waren al betrokken bij het regionale netwerk VNO-NCW, maar toen beseften we ons dat we in de nabije omgeving nog helemaal niet zo actief waren", zegt Bink. "Daar zouden we veel meer in kunnen doen."
Op uitnodiging van een onderneemster uit de buurt, bezochten hij en zijn vriendin daarom in november vorig jaar het walking dinner van de BKB. "Dat was zo'n succes", aldus Bink. "Het is een heel fijne club van mensen waarin iedereen elkaar wat gunt. Voor ons is het echt een meerwaarde."
Wellicht zullen de BKB-leden ook snel de bonbon met karamel en zeezout ontdekken, een favoriet bij de chocolaterie in Vierakker. "Daarnaast proberen we steeds weer nieuwe dingen te bedenken", vertelt Haverkamp. "Misschien maken we dit jaar wel een Bronckhorster bonbonnetje. Ideeën en plannen hebben we genoeg, maar het is ook zo weer kerst."

Meer berichten