Kinderhulp-collecte Vorden in gevaar

VORDEN - De landelijke collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, van 15 t/m 20 april, moet dit jaar Vorden mogelijk overslaan. Er is namelijk een groot tekort aan collectevrijwilligers en dat betekent problemen voor het Kinderhulpfonds, dat de ruim 300.000 kinderen in Nederland helpt, die in armoede leven.

De laatste jaren was al een daling zichtbaar in het aantal actieve collectevrijwilligers, maar dat nadert nu een dramatisch peil. En dat terwijl de waardering van de collecte aan de geverskant juist gestegen is van 68% naar 72%, volgens onderzoek van GfK. Mensen geven graag, omdat de gift in de collectebus eenmalig en anoniem is.
Kinderhulp zag het aantal aanvragen voor simpele dingen als zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop met een gemiddelde van 1.600 per maand bijna verdubbelen ten opzichte van voorgaande jaren. "Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen", aldus directeur Jan Wezendonk. Daarom is de organisatie dringend op zoek naar mensen die de collecte willen organiseren. Zo iemand helpt met het uitdelen van de collectebussen en het tellen en afstorten van de opbrengst. Het kost slechts een paar uur, verdeeld over de weken voor de collecte en nog een paar uur direct na de collecte in april.
Meer informatie en/of aanmelden via e-mail collecte@kinderhulp.nl of tel. 0570-611899.

www.kinderhulp.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten