De gelukkige winnares Gerda Dekkers-Beijenhof (derde rechts) samen met Fred Weijers, Stan en Marcel Dekkers, Nancy Weevers en Wilbert Grotenhuys. Foto: Jan Hendriksen.
De gelukkige winnares Gerda Dekkers-Beijenhof (derde rechts) samen met Fred Weijers, Stan en Marcel Dekkers, Nancy Weevers en Wilbert Grotenhuys. Foto: Jan Hendriksen.

Gerda gaat voor de airfryer

Winnares kerstpuzzel Contact Bronckhorst mag een minuut gratis winkelen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Een echte strategie had ze vooraf niet bedacht. Wel had ze vrijdag de winkel nog eens goed doorkruist ondanks dat ze er wekelijks komt. Want welke producten ga je pakken als je één minuut gratis mag winkelen. In ieder geval een airfryer. Want die stond op het 'verlanglijstje' van Gerda Dekkers-Bijenhof (43) uit Vorden. Zij was de winnaar van de één minuut winkelen, de hoofdprijs van de Kerstpuzzel die de edities van Contact Bronckhorst Noord, Midden en Zuid half december in de Kerstbijlage van hun weekblad hadden uitgeschreven.

Uit de gigantische aantallen goede oplossingen was Gerda's inzending als winnaar getrokken. En daarom mocht ze zaterdagmorgen bij supermarkt Albert Heijn van Wilbert en Yvonne Grotenhuys in Vorden in een sneltreinvaart haar supermarktkar 'volladen'. En dat lukte prima. De kassabon kende een eindbedrag van maar liefst 356,46 euro.
Wat gespannen maar zelfverzekerd werden Gerda, haar man Marcel (47) en hun zoon Stan (10) door Wilbert Grotenhuys van Albert Heijn en Nancy Weevers van Achterhoek Nieuws ontvangen in de supermarkt. "Je krijgt alle ruimte in de winkel en ik ga jouw minuut van commentaar voorzien en je helpen", zo verklaarde Grotenhuys terwijl op gebak werd getrakteerd. Grotenhuys maakte Gerda duidelijk dat ze geen rook- en tabaksartikelen mocht pakken. "Dat verbiedt de wet. En van elk artikel mag je er slechts één pakken", aldus de supermarkteigenaar. In voorbereiding op Gerda's ene minuut had Grotenhuys al een speciaal groente- en fruitpakket en een vleespakket samengesteld die ze mocht aanpakken van de medewerkers die bij er die afdelingen mee klaarstonden.

Vreemd
Maar wat gooi je in de kar wanneer je maar één minuut ter beschikking hebt? Gerda wist het nog niet precies toen Wilbert Grotenhuys samen met zijn rechterhand Fred Weijers van Albert Heijn Vorden het startsein gaf. Wat ze wel wist was dat ze een airfryer wilde pakken. Toen eenmaal het startsein had geklonken was het tussen al het vreemd opkijkende winkelpubliek een 'race' tegen de klok. Rennend en slalommend door de winkelpaden werd de kar volgeladen. Zo nu en dan gooide Grotenhuys er nog iets extra's bij in. "Wat was die minuut snel voorbij", zo concludeerde Gerda maar ook Grotenhuys.

Blijdschap
Het was de derde keer in de 27 jaar dat hij een supermarkt in Vorden bestiert dat bij Wilbert Grotenhuys een minuut gratis gewinkeld mocht worden. "Het is telkens weer een feest en kijk eens naar het blije gezicht van de winnares. Prachtig toch." Uit handen van Nancy Weevers ontving
Gerda Dekkers nog een mooie bos bloemen.

Meer berichten