Foto:

Nieuwe expo bij Agnes Raben

VORDEN - In Galerie Agnes Raben in Vorden begint zondag een nieuwe expositie onder de titel Architectuur, Landschap, Ruimte. Er is recent te zien werk van vier beeldend kunstenaars. Marco Arwert toont reliëfs in papier; Riet Brouwer, schilderingen in encaustiek op hout; Karin Kortenhorst, 3-D objecten van metaaldraad en Monique Kwist werken in Mixed Media. De tentoonstelling duurt tot en met 24 maart.

Marco Arwert is gefascineerd geraakt door de schoonheid van structuren en ritmes en het spel van lijnen en vlakken die hij vindt op soms onverwachte plekken. De kunstenaar beschikt over een groot associatievermogen en verfijnd gevoel voor materiaal en techniek. Hij toont monochrome, verstilde, bijna kwetsbare reliëfs in papier, die in schril contrast staan met de wereld waaruit ze zijn geëxtraheerd.
Riet Brouwer toont werken in encaustiek op hout. Encaustiek is een oude techniek waarin met hete bijenwas, pigment en hars op hout wordt gewerkt. Het resultaat doet denken aan de sfeer van zwart-wit foto's uit vervlogen tijden. Riet schildert haar herinnering aan het verdwenen landschap uit haar jeugd in de omgeving van Amersfoort.
Monique Kwist maakt werken in mixed media. Haar werk blijft door de jaren heen zeer gevarieerd en experimenteel maar is wel herkenbaar. Architectuur en architectonische elementen in andere culturen waar zij naartoe reist, zijn haar grote inspiratiebron. Monique speelt een subtiel spel met een zekere leegte, gedeeltelijk verval, en gelaagdheid in betekenis.
Karin Kortenhorst toont 3D-objecten van metaaldraad. Door het buigen, wikkelen, draaien, haken en hameren van de draad ontstaan abstracte objecten, ruimtelijke volumes die transparant zijn en tegelijkertijd de ruimte afbakenen. Het fenomeen 'tijd' is een belangrijke factor bij het werk dat stap voor stap ontstaat vanuit het materiaal en door de herhalende handeling van de maker.
Wie bij de opening van deze expositie aanwezig wil zijn kan per e-mail reserveren bij agnes@galerieagnesraben.nl. Ook doet de Galerie op 10 maart weer mee aan KunstZondagVorden. Tussen 11 en 17 uur zijn kunstenaars ter plekke aanwezig.

www.galerieagnesraben.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten