Actiefoto tijdens wedstrijd Vorden-AZC. Foto: Johan Bolink

Vorden tegen AZC voor 750 man publiek onbeslist

Algemeen

VORDEN - Toen de competitie-indeling in augustus 2018 bekend werd gemaakt voor dit seizoen, baalden er veel mensen binnen v.v. Vorden dat de derby tegen AZC thuis in februari stond gepland. Normaal gesproken een periode in het jaar waar het guur, koud, nat en dus onaantrekkelijk is om langs de lijn te gaan staan en dat zou dus heel wat toeschouwers schelen. Niets was zondagmiddag echter minder waar, want met een heerlijk voorjaarszonnetje, 15 graden boven nul en windstil waren het juist prachtige omstandigheden en dat was ook goed te merken want met 750 toeschouwers was het gezellig druk en hing er een mooi voetbalsfeertje. De wedstrijd was jammer genoeg niet zo aantrekkelijk als de omstandigheden, maar uiteindelijk ging iedereen na afloop tevreden naar huis want de 1-1 uitslag paste precies in het wedstrijdbeeld.

Vorden begon iets sterker en iets dwingender dan AZC en vooral op het middenveld waren Gijs van der Veen en Koen Oosterhuis vaak de meerdere ten opzichte van hun tegenstanders en stuwden de thuisploeg dan ook naar voren. In de 21ste minuut resulteerde dit in de 1-0 toen Koen Oosterhuis op snelheid een lange bal over de verdediging van AZC onder controle kreeg en alleen op de keeper een lage schuiver produceerde. Keeper van de Broek pareerde het schot maar in de rebound was het Frank Hiddink die keihard toesloeg: 1-0. Vorden wilde meer en door het lichte veldoverwicht kregen zij daar ook een goede kans op, maar Tom klein Kranenbarg lukte het niet om in twee instanties de 2-0 te maken. In het laatste kwartier voor rust kwam AZC wat meer in de wedstrijd en met twee pogingen van Michael Beltman was het dichtbij de gelijkmaker, maar door ingrijpen van Bas Kortstee en Robin Verstege bleef het 1-0 voor Vorden.

In de tweede helft ging AZC door waar het mee was gestopt en zette Vorden vast op eigen helft. De geel-zwarten kwamen er niet meer aan te pas en ook de voor Tom klein Kranenbarg ingevallen Kris Koning (18 jaar uit de JO19-1) kon ten opzichte van de eerste helft, geen potten meer breken omdat hij eenvoudigweg erg matig werd aangespeeld. Vorden kwam in de 60ste minuut dan ook terecht op 1-1 toen AZC alleen voor keeper Verstege op kon duiken en in de persoon van Luc Wassink de gelijkmaker liet aantekenen.

Er waren vele supporters van zowel Vorden als AZC die dachten dat de 100-jarige club uit Zutphen nu even door zou gaan drukken, maar de wedstrijd kwam echter weer helemaal in evenwicht. Het niveau zakte echter naar een matig niveau en ondanks de enorme strijd, werklust en passie lukte het geen van beide ploegen om een 'tweede klas' niveau in balbezit te creëren. Vorden had inmiddels ook de tweede A-junior ingebracht, want Niels Rondeel (18) kwam in het veld voor Sam Abbink. Vorden kwam nog één keer gevaarlijk voor het doel van AZC nadat Daan Horstman met een goede actie aan de rechterkant spits Frank Hiddink aan het werk zette. Maar met een keiharde schot voorlangs zat er niet meer in voor de geel-zwarten en was uiteindelijk iedereen tevreden met de 1-1 uitslag.