Handbalwedstrijden. Foto: Liesbeth Spaansen

Sportieve thuiswedstrijden leveren winst op

Algemeen

HENGELO – Zes teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun thuiswedstrijden op zaterdag 17 februari. Het publiek genoot van sportieve wedstrijden, waarbij voornamelijk winstpunten werden behaald.

De zondag startte met de wedstrijd tussen de DC1 van Quintus en UGHV. De meiden startten niet vlot. Binnen een paar minuten stonden ze achter met 0-2, maar zij knokten zich terug tot 5-3 ruststand. In de tweede helft presteerden de meiden prima, verdedigden goed en lieten mooie goals zien. Winst 10-7.

De wedstrijd van de HC1 van Quintus tegen Achilles begon met een snelle start, en er vielen veel doelpunten de eerste helft door mooie combinaties. De tweede helft lag het tempo iets lager maar, de mooie wisseltjes werden voortgezet. Eindstand 34-26.

De jongens B moesten tegen Reflex, een laagvlieger in de competitie. Er werd met veel snelheid gespeeld omdat Reflex geen wissels had. Met rust was er al een ruim gat en dit werd in de tweede helft uitgebouwd. 24-7 overwinning.

Quintus D1 tegen UGHV D1 was een mooie wedstrijd met een pittige tegenstander qua verdediging. Quintus kon er toch mooi tussendoor komen en scoorde goed. Ook Ruben heeft ontzettend goed gekeept. Winst voor Quintus, eindstand 15-10.

Dames 1 moest aantreden tegen Artemis. Met Paulien in de goal gingen de dames voortvarend van start. In de loop van de wedstrijd liepen de dames van Artemis iets uit en dat verschil bleef tot het eind. Eindstand 14-20.

Deze zondag moest Heren 1 spelen tegen Blauw/wit 1. De thuiswedstrijd verliep goed door de goede verdediging van Quintus. In de aanval liet het thuisteam wel kansen liggen door 1 op 1 situaties met de keeper niet goed uit te spelen. Quintus stond met 11-4 voor in de rust. De tweede helft bleef de verdediging goed staan, waardoor het verschil steeds verder uitliep. De eind uitslag is 25-14 in het voordeel van Quintus.