Atelier De Witte Hemel in Drempt. Foto: PR
Atelier De Witte Hemel in Drempt. Foto: PR

Atelier De Witte Hemel brengt ambacht terug in schilderkunst

DREMPT - Atelier Galerie en Monument De Witte Hemel in Drempt is, na tien jaar alleen middag- schilderworkshops te organiseren, doorgegroeid naar een volwaardig atelier. De intentie is het ambacht in de schilderkunst bij de gemotiveerde amateurs en (semi) professionals te brengen. Dit door vakdocenten die daarnaast ook professioneel kunstenaar zijn van (inter)nationaal niveau.

Liesbeth Pieterse, eigenaresse van De Witte Hemel en atelierhouder, volgt zelf regelmatig vakstudies en atelierstudies via de docenten van de Noordelijke academies. Het bracht haar op het idee deze kennis naar haar eigen atelier te halen en zo het ambacht van de kunst aan te bieden aan enkele van haar eigen cursisten en aan (semi) professionele kunstenaars.

Het lesgeven op deze dagcursussen gaat het creatief schilderen ver voorbij naar (semi)professionele kunst. De huidige groep cursisten willen niet alleen een middag creatief bezig zijn, maar juist meer inzicht krijgen in de techniek van het schilderen. Per lesdag staat een thema centraal, zoals de huid, licht van Rembrandt, dierenportret, model en portret, kostuum en stofuitdrukking, composities et cetera. Natuurlijk is een lesdag niet lang genoeg om een werk af te kunnen ronden, maar de opzet is er en kan thuis afgemaakt worden. De lesdagen zijn vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur, waarna wordt opgeruimd en nagepraat.

De vakdocenten op Atelier De Witte Hemel zijn zelf professionele kunstenaars die graag hun specialisaties doorgeven aan zowel onbevangen beginners als vele cursusleiders van schildergroepjes, studenten aan de diverse academies enzovoorts. De gastdocenten die seizoen 2018/2019 de dagcursus geven zijn Simone Visser, Dick van Heerde, Gerd Renshof, Peter Durieux, Tjeerd Landman, Raymond Huisman en Ruud Spil. Eind mei is tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van 30 mei t/m 2 juni een groepsexpositie van de gastdocenten op De Witte Hemel.


www.atelierdewittehemel.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten