De zilverlinden in Vorden. Foto: Gemeente Bronckhorst
De zilverlinden in Vorden. Foto: Gemeente Bronckhorst

Feestelijke onthulling zilverlinden in Vorden

Algemeen

VORDEN - Op 7 maart om 13.00 uur onthult wethouder Paul Hofman een bordje bij de aanplant van de zilverlinden in het centrum van Vorden. Op het bordje staan de samenwerkende partijen vermeld. De feestelijke onthulling van dit bordje symboliseert het eind van een opgave, die vorig jaar juli werd ingeluid met het vellen van de bijna 250 jaar oude, monumentale kastanje op deze plek. De boom was ziek en moest helaas worden gekapt.

Wat volgde was een gezamenlijke zoektocht van gemeente en inwoners naar een passende nieuwe invulling van dit stukje grond in het centrum van Vorden. En dat is gelukt. Inwoners kozen voor de aanplant van drie grote zilverlinden.

Onder de drie zilverlinden zijn vlinderstruiken geplant en op de plek van de kastanje een groep kardinaalshoed die prachtig verkleurt in de herfst. Door deze onderbeplanting met de drie zilverlinden te combineren is er elk seizoen iets kenmerkends te zien. Nu alle werkzaamheden zijn verricht, is het tijd om samen een moment stil te staan bij het prachtige resultaat. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze feestelijke aangelegenheid.

Aansluitend verricht wethouder Paul Hofman bij De Bleek in Vorden nog een handeling ter gelegenheid van de aanplant van nieuwe bomen. De Lions Club heeft een donatie gedaan waarmee op deze locatie 33 bomen zijn geplant. Hier onthult wethouder Paul Hofman om 14.30 uur een bordje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant