De jeugd van Dash leerde de fijne kneepjes van eredivisiespelers van Orion uit Doetinchem tijdens een clinic. Foto: PR
De jeugd van Dash leerde de fijne kneepjes van eredivisiespelers van Orion uit Doetinchem tijdens een clinic. Foto: PR

Dashjeugd leert fijne kneepjes van eredivisionist Orion

Algemeen

VORDEN - Al weken had de jeugd van Dash uitgekeken naar maandag 18 februari: eredivisionist Orion uit Doetinchem kwam een clinic geven. Alle 50 twaalf- tot zestienjarige jeugdleden waren op deze maandagavond paraat, ondanks dat dit voor de meeste teams niet een trainingsavond is.

Vanzelfsprekend werd gestart met een warming-up. De heren van Orion kwamen rechtstreeks van hun maandagtraining en begonnen met de warming-up die ze uren daarvoor zelf ook hadden moeten uitvoeren. De Nederlanders Pim Kamps en Rob Jorna gaven de jeugd uitleg bij de oefeningen, de Bulgaar Yordan Peev en de Australiër Steven MacDonald namen net als Pim en Rob een groep onder hun hoede.

De fijne kneepjes van het bovenhands spelen werden toegelicht en geoefend. De jonge volleyballers zullen nooit meer vergeten om bij bovenhands spelen te denken aan 'Eland-10 fristi', oftewel de handen in een driehoek met de duimen naar je voorhoofd, als een elandgewei en dan de bal weg spelen alsof je 10 fristi bestelt aan de bar.

Vervolgens kon de jeugd laten zien hoe zij de onderhandse techniek beheerste. De lange mannen uit Doetinchem, met een gemiddelde lengte van boven de 2 meter, sloegen de bal met flinke kracht aan en deze moesten door de Dashjeugd worden opgevangen. Natuurlijk heel stoer als dat ook nog eens goed lukt.

De opslag kreeg ook veel aandacht. De heren legden met de float (bovenhandse opslag) uit dat gebruik maken van topspin meer kracht geeft. Ook de sprongopslag werd voorgedaan en in tweetallen moest dit worden geoefend. Waar voor de ene Dashspeler een gewone bovenhandse opslag al een uitdaging is, lieten andere jeugdleden zien dat een sprongopslag al onderdeel is geweest van hun trainingen.

Tijdens het spel King of the Court speelden de C-jeugd met elkaar en ook de B-jeugd. De technische hoogstandjes die net waren uitgelegd door de heren van Orion konden in de praktijk worden gebracht. In verschillende samenstellingen probeerden de jeugdleden de koning weg te spelen van het veld door zelf koning te worden bij het bereiken van drie punten.

Tot slot gingen een aantal Dashleden de uitdaging aan om te proberen in een paar minuten tijd een tweetal Orionmannen de hoeken van het veld te laten zien of zelfs een puntje te scoren.

Gezamenlijk werd er met een groepsfoto, een enorm applaus en een bedankje afgesloten. Een avond die voor herhaling vatbaar is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant