A.V. Hanzesport organiseert de Achtkastelenloop in Vorden. Foto: PR
A.V. Hanzesport organiseert de Achtkastelenloop in Vorden. Foto: PR

10 kilometer Achtkastelenloop door Atletiek Unie gecertificeerd

VORDEN - Op 3maart organiseert de atletiekvereniging Hanzesport voor de 32ste keer de Achtkastelenloop in Vorden. Op het programma staan weer de bekende afstanden. Om 12.15 uur starten alle afstanden tegelijk, te weten de 10, 21 en de 30 kilometer.

Veel van de deelnemers aan de verste afstand bereiden zich voor op één van de voorjaarsmarathons. Alle routes gaan over één ronde en gaan over rustige wegen en fietspaden rondom Vorden.

Nieuw
Het parkoers van de 10 kilometer is aangepast en door de Atletiek Unie gecertificeerd. De afstand is precies 10 kilometer. Op de 30 kilometer is een pacing-team aanwezig. De lopers van dit team zijn duidelijk herkenbaar en lopen een constant tempo. Zij helpen hierbij andere deelnemers om hun gewenste eindtijd te halen. Er zijn zeven tijdgroepen van 2.05 tot 3.00 uur. In elke groep lopen twee of drie pacers. Hun te lopen tijd wordt duidelijk aangegeven.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich tot en met 1 maart voor-inschrijven via de site of op 3 maart in de sporthal Het Jebbink tot een half uur voor de start. Alle informatie over de loop, inclusief de te lopen routes zijn te vinden op de site.


www.hanzesport.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden