Afbeelding

Bennie Helmink veertig jaar bij EHBO

Algemeen

VORDEN - Bennie Helmink behoort tot een van de trouwste vrijwilligers van de EHBO Vorden. De 74-jarige Vordenaar is er inmiddels veertig jaar bij en werd daarom vorige week in het Kulturhuis door voorzitter Bertus Nijenhuis van de EHBO Vorden gehuldigd en in het zonnetje gezet. Uit handen van Nijenhuis ontving de jubilaris een cadeaubon en voor zijn vrouw was er een mooie bos bloemen.

Bennie Helmink werd op 22 februari 1979 lid van de Vordense EHBO vereniging. Hij maakte tien jaar deel uit van het bestuur van de vereniging. Daarnaast hield hij jarenlang de pleister- en verbandtrommels bij en zorgde hij ervoor dat alle EHBO-tassen goed gevuld bleven. Er is in de veertig jaar bijna geen evenement in Vorden geweest of Bennie kwam er over de vloer.
Bennie was in al die veertig jaar 25 jaar als EHBO'er actief en 39 jaar als verkeersregelaar. En hij staat nog steeds verkeer te regelen bij verschillende evenementen die er in Vorden worden gehouden zoals de Avondwandelvierdaagse, Slipjacht en de Achtkastelenrit van menvereniging In de Reep'n. En Bennie was er zondag ook weer bij tijdens de jaarlijkse Achtkastelenloop van de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant