Herbert Rutgers, uitbater van Café Uenk, was zelf in 1993 Kranenburgs Prins Carnaval, en via de link met hem kon de organisatie zijn dochters Thara (l) en Yvet (r) al snel aanwijzen als Prinses en Adjudante. Foto: Rob Schmitz
Herbert Rutgers, uitbater van Café Uenk, was zelf in 1993 Kranenburgs Prins Carnaval, en via de link met hem kon de organisatie zijn dochters Thara (l) en Yvet (r) al snel aanwijzen als Prinses en Adjudante. Foto: Rob Schmitz

Thara en Yvet nieuwe hoogheden in Kranenburgs Carnaval

Algemeen

VORDEN - Het Kranenburgs Carnaval heeft zaterdagavond in café Uenk in Vorden kennis kunnen maken met de nieuwe hoogheden: Prinses Thara Rutgers en Adjudante Yvet Rutgers. Zij zijn op opvolgers van Prins Bjorn Nijenhuis en Adjudant Bram Klein Hanenveld, die hun twee jaar durende regeerperiode feestelijk afgesloten zagen worden.

Na het openen van de deuren en het starten van de muziek liep het café rustig aan vol. De TijdBrekers uit Barchem hielden het muziektempo er goed in, waardoor het tot de klok van 2 uur erg gezellig bleef. Het officiële programma begon om 22.00 met een waardig afscheid van Prins Bjorn en Adjudant Bram, die mede namens de prins 't Wapen van Medler bedankte voor de locatie van de afgelopen jaren. Na hun afscheid werd om 22.15 uur het Kranenburgs Carnavalslied ingezet, maar halverwege werd dat verstoord door een afteltimer, een fragment uit Back To The Future en tijdmachinegeluiden. Dat draaide uiteindelijk uit op het van de radio bekende nummer Dio - Tijdmachine. Die tijdmachine reed tegelijkertijd het café in met de tot dan toe onherkenbare hoogheden. Na het stoppen van de muziek werden ze uit de machine gehaald en een voor een luidkeels bekendgemaakt aan het publiek. Zelfs hun vriendinnen, met wie ze rond 21.00 uur het café binnen waren gekomen wisten van niets.

Herbert Rutgers, uitbater van Café Uenk, was zelf in 1993 Adjudant van het Kranenburgs Carnaval en via de link met hem kon de organisatie zijn dochters al snel aanwijzen als Prinses en Adjudante. Maar zelfs Herbert zelf werd pas op het moment van de bekendmaking verrast door de nieuwe titels van zijn dochters.

Een van de eerste officiële daden van Prinses Thara was de bekendmaking om 23.45 uur van de best verklede Carnavalist. Deze wisselbokaal ging naar Ruud Mullink en Jeanne Mullink Luimes, op en top verkleed als Kip en Haan. Voor dit jaar was er tenslotte nog een extraatje, de Slechtst verklede Carnavalist. Deze titel ging naar Jaap Klaassen. Met een glaasje water als ontnuchterende prijs kon Jaap alvast na gaan denken over zijn outfit voor 2020.


Voor alle foto's van de avond, zie robschmitzfotografie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant