Een delegatie van Vitale Kern en VOV heeft samen met twee ambtenaren van de gemeente een rondgang gemaakt door het dorp om verkeersknelpunten en verbeterpunten in kaart te brengen. Foto: PR
Een delegatie van Vitale Kern en VOV heeft samen met twee ambtenaren van de gemeente een rondgang gemaakt door het dorp om verkeersknelpunten en verbeterpunten in kaart te brengen. Foto: PR (Foto: )

Verkeersknelpunten Vorden verder in kaart gebracht

VORDEN - Samen met twee ambtenaren van de gemeente Bronckhorst heeft een delegatie van Vitale kern en VOV woensdag 6 maart een rondgang gemaakt door Vorden. Daarbij zijn met name de belangrijke verkeersknelpunten verder in kaart gebracht, maar werd er ook gekeken naar mogelijke oplossingen.

De werkgroep Vitale Kern Vorden heeft op 19 januari een inloopmiddag gehouden bij Profile Bleumink. Met als centrale vraag: hoe kunnen we het centrum van het dorp aantrekkelijker, veiliger en leefbaarder maken? Vanuit de inwoners van het dorp werden met name veel verbeterpunten genoemd ten aanzien van de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers. Tijdens de rondgang door het dorp met de gemeenteambtenaren is gekeken welke mogelijkheden er zijn om hier iets aan te doen.

Peter Besselink, voorzitter van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) en lid van de werkgroep Vitale Kern daarover: "We hebben nu een lijst met knelpunten en oplossingen opgesteld en deze gaat straks naar de gemeente. In verband met het beschikbare budget is het niet mogelijk om direct alles uit te voeren. Daarom gaan we eerst voor laaghangende fruit, wat niet veel kost, maar waar iedereen blij van wordt."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten