Belangrijknieuws voor ondernemers zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 441 groepen waar 20.000 ondernemers aan meedoen. De regio Lichtenvoorde krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 8 april.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

"Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde", legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. "Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing."

Hoe het werkt
Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als voor directeuren van een BV of vennoten in een VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND LICHTENVOORDE
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl
tijdstip: maandag 8 april 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie: Hotel Restaurant 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1, 7131 LA Lichtenvoorde

Wel verplicht vooraf aanmelden via de website.

Je kunt ook de volgende link gebruiken: https://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/lichtenvoorde_eo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden