Men kan hobby's delen met de kinderen, bijvoorbeeld door ze meer bij de natuur te betrekken. Foto: PR
Men kan hobby's delen met de kinderen, bijvoorbeeld door ze meer bij de natuur te betrekken. Foto: PR (Foto: )

IKC De Garve in Wichmond houdt Open Huis

WICHMOND - Woensdag 20 maart zet IKC de Garve van 10.30 uur tot 13.00 uur de deuren open. Nieuwe ouder(s), grootouder(s), buurvrouw, oppas of inwoners van Wichmond/ Vierakker en omstreken, iedereen is welkom. De open dag staat in het teken van de digitalisering en de inzet van talenten op het IKC.

Maak deze dag kennis met de visie van IKC De Garve: 'Er is een heel dorp nodig om een kind groot te brengen!'. Ook kan men meer te weten komen over het verbindingsproject. IKC De Garve (basisschool De Garve en Kinderopvang Avonturijn) wil in Wichmond een verbindende factor zijn, waar kinderen en dorpsgenoten samen een rijke leefomgeving vormen. Met behulp van uw talenten kunt u uw hobby's delen met de kinderen, daarbij kunt u denken aan koken, timmeren, het maken van muziek, of bijvoorbeeld de kinderen meer bij de natuur te betrekken. De inzet van talenten is een initiatief van de pilot 'verbinding Wichmond- Vierakker'. Er zijn talenten aanwezig en men kan zich aanmelden via de Talentenlijst.

In de basisschoolgroepen is het mogelijk lessen te volgen waarin wordt getoond hoe de school gebruik maakt van digitale middelen. Buiten de lessen zijn groepjes kinderen aan het programmeren en worden bezoekers uitgenodigd om mee te doen. Henk Roes (Ouderen aan de knoppen) is aanwezig om vragen te beantwoorden van inwoners van Wichmond/Vierakker over tabletgebruik( Ipad bijvoorbeeld).

Om 11:30 uur wordt er een peuterlunch voor alle peuters van Wichmond/ Vierakker gehouden. Alle kinderen zijn hierbij welkom, ook als ze geen gebruiken maken van de opvang. Naast de open dag doet IKC De Garve ook mee aan de Nationale Pannenkoekendag, waardoor bezoekers kunnen genieten van versgebakken pannenkoeken gemaakt door de kinderen. Het gehele programma van de open dag is te vinden op de website.


www.bsdegarve.nl

Meer berichten