Paul Bunkers werd verrast met de Koninklijke onderscheiding door burgemeester Marianne Besselink. Foto: Jan Hendriksen
Paul Bunkers werd verrast met de Koninklijke onderscheiding door burgemeester Marianne Besselink. Foto: Jan Hendriksen

Paul Bunkers ontvangt Koninklijke onderscheiding

VORDEN – "Allemaal reuze bedankt. Ik ben heel erg verrast. Hierop had ik absoluut niet gerekend. Je kunt heel veel willen als bestuurslid. Maar daarbij heb je hulp nodig. Niet alleen van je medebestuursleden en leden. Maar ook van het thuisfront. Nogmaals allemaal heel erg bedankt."

Door Jan Hendriksen

Deze dankwoorden sprak Vordenaar Paul Bunkers (55) dinsdagavond 12 maart uit nadat hij uit handen van burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) had ontvangen. Dit gebeurde tijdens een feestelijk moment tijdens de ledenvergadering van Harmonie Vorden in De Soos van Het Kulturhus in Vorden. Paul Bunkers nam na 25 jaar afscheid als secretaris van Harmonie Vorden. Marianne Besselink excuseerde zich voor het 'inbreken' tijdens de ledenvergadering van Harmonie Vorden. "Ik ben niet een maand te vroeg, want de volgende maand ben ik ook in uw midden om met vier kandidaten te strijden om de titel 'Maestro' van Vorden om het dirigeerstokje van jullie dirigent Nikki Kleijsen voor een avond over te nemen. Nee, vanavond ben ik met een andere goede reden hier."

Paul Bunkers is sinds 1975 lid en organisator van diverse activiteiten van Harmonie Vorden. Naast het lidmaatschap begon hij in 1989 zijn bestuurlijke carrière bij de Vordense muziekvereniging tijdens het 120-jarig bestaan van Concordia. Om de fusie tussen Concordia en Sursum Corda in 2012 in goede banen te leiden, was Paul Bunkers een belangrijke schakel. "Samen met de voorzitter was je de aanjager, onderhandelaar en stuwende kracht. Je hebt bij het verloop naar de vorming van Harmonie Vorden een belangrijke rol gespeeld en als secretaris de gehele niet-financiële administraties laten versmelten tot een overzichtelijk geheel met als laatste project het invoeren, opzetten en uitvoeren van het beleid met betrekking tot de nieuwe privacywetgeving. Gelukkig blijf je lid van Harmonie Vorden en kan er nog geregeld een beroep op je worden gedaan", aldus burgemeester Besselink tijdens de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding.

HAMOVE
Naast alle activiteiten voor Harmonie Vorden is Paul Bunkers sinds 2002 ook actief als penningmeester en lid van de commissie Touring en sinds 2015 commissielid Veteraan motoren van de Hengelose Auto- en Motorsportvereniging HAMOVE. Hij organiseert voor deze commissies onder andere vier keer per jaar tourritten en rallyritten en is actief tijdens de jaarlijkse offroad- en wegraces. In 2014 werd Bunkers lid van de programmacommissie van Het Kulturhus. In deze hoedanigheid draagt Paul Bunkers bij aan de programmering, verzorgt de pr en communicatie en verleent hand- en spandiensten bij de meeste activiteiten van Het Kulturhus.

Welverdiend
"Het mag duidelijk zijn dat de heer Bunkers zich geruime tijd op bijzondere wijze voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de welverdiende Koninklijke onderscheiding geleid", zo besloot burgemeester Besselink haar toespraak. Namens Harmonie Vorden bracht voorzitter Erwin Sportel en voorzitter Fred Versteege van HAMOVE de felicitaties aan Paul, zijn vrouw Birgil en zijn aanwezige familieleden over.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten