De recreatie- en horecaondernemers kwamen bij elkaar voor de eerste trainingsmiddag van 'Gastheer van het Landschap'. Foto: Rick Mellink
De recreatie- en horecaondernemers kwamen bij elkaar voor de eerste trainingsmiddag van 'Gastheer van het Landschap'. Foto: Rick Mellink ( )

Ondernemers vertellen over eigen 'achtertuin'

BRONCKHORST/LAAG KEPPEL - Donderdagmiddag 14 maart kwamen 25 recreatie- en horecaondernemers uit gemeente Bronckhorst bij elkaar voor de eerste trainingsmiddag van het IVN programma Gastheer van het Landschap. Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leren de ondernemers alles over de natuurlijke waarden, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden in hun eigen omgeving, zodat zij dat kunnen delen met hun gasten. Camping Siebieverden in Laag-Keppel vormde het decor voor deze middag, die in het teken stond van elkaar én het landschap van Bronckhorst beter leren kennen. Burgemeester Marianne Besselink opende de bijeenkomst: "Dit is het derde Gastheer van het Landschap programma in onze gemeente. Ik verheug me op de nieuwe ambassadeurs die vanuit hun eigen enthousiasme bezoekers gaan vertellen over onze prachtige natuur."

Na de aftrap door burgemeester Besselink werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het Achterhoekse coulisselandschap en het IJssellandschap. In de theorie én in de praktijk. "Ik zie hier buiten direct wat ik net binnen gehoord heb. Zie je die rivierduinen daar? Dat is kenmerkend voor het IJssellandschap", vertelt een deelnemer.

Netwerk van recreatieondernemers
Het IVN programma Gastheer van het Landschap, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland en de gemeente Bronckhorst, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst. Eerder volgden vijftig ondernemers uit Bronckhorst het programma al. Samen ontwikkelen zij natuurarrangementen en -excursies om de Achterhoek beter op de kaart te zetten. De ondernemers die nu worden opgeleid, worden ook onderdeel van deze groep Achterhoekse ambassadeurs.

Meer berichten