Grieto Zeeman: "Een website om te zoenen!". Foto: Raack, Vorden
Grieto Zeeman: "Een website om te zoenen!". Foto: Raack, Vorden (Foto: )

Website www.vorden.nl in de lucht

VORDEN - Vanaf vandaag is de website www.vorden.nl voor iedereen online toegankelijk. Eén website voor het hele dorp, waarop (bijna) alles te vinden is. 

Ruim een jaar geleden bleek dat zowel de VOV als de VVV toe waren aan een nieuwe website. In overleg met Achterhoek Toerisme, die zelf net bezig waren met de ontwikkeling van een nieuwe site, werden de handen in één geslagen en Vorden.nl gebouwd. De gemeente Bronckhorst heeft het grootste deel van de ontwikkelkosten voor haar rekening genomen.

Het project heeft te maken gehad met wat tegenslagen en langer geduurd dan verwacht. Maar het resultaat mag er zijn. Grieto Zeeman, de initiator: "Wat de site bijzonder maakt is dat het visuele aspect de boventoon voert. Met andere woorden, het plaatje doet het! Verder is hij prettig toegankelijk: binnen 3 klikken ben je waar je wilt zijn."

Toerist en inwoner
De eerste 5 items zijn vooral gericht op toeristen, die willen weten wat hier in Vorden te doen is. Waar kunnen ze dineren, overnachten, shoppen, fietsen? In tweede instantie is voor Vordenaren alle informatie over het dorp te vinden. Openingstijden, services, hulpposten en ook wat er in het dorp te beleven is, want Achterhoek Agenda is tevens geïntegreerd.

Kostenefficiënt
De website is een model dat alle andere Achterhoekse VVV's en kernen vanaf nu kunnen betrekken bij Achterhoek Toerisme. Een groot voordeel is dat de kosten van het ontwikkelen en onderhouden van de site gedeeld worden met meer partijen, waardoor de kosten laag blijven. Toch kan elke partij er zijn eigen invulling aan geven en een eigen gezicht en inhoud laten zien.

Doe mee
De leden van de VVV zijn vermeld, de leden van de VOV konden tegen een zéér kleine vergoeding worden vermeld. Zeeman: "De kosten hoeven voor geen enkele ondernemer of organisatie een obstakel te zijn om op de website te komen staan. Ook (kleine) organisaties die zelf geen tijd en kosten willen besteden aan het ontwikkelen van een eigen website, kunnen een makkelijk bereikbare pagina krijgen op deze site."

De site is natuurlijk nog niet compleet. De komende maanden wordt daar verder aan gewerkt. Iedereen in Vorden en omgeving die vermeld wil worden, kan contact opnemen met de VVV of de VOV. Of bel 0621811791.

Meer berichten