Jan Visser kreeg voorafgaand aan de wedstrijd de titel 'Lid van Verdienste'. Foto: PR

Nederlaag in derby en huldiging voor Jan Visser en Michel Feukkink

Algemeen

VORDEN - De v.v. Vorden beleefde zondag een fraaie voetbalzondag met alles d'rop en d'ran, waarbij uiteindelijk alleen de uitslagen tegen vielen. Zondagmorgen speelde het tweede elftal een belangrijke wedstrijd tegen Dinxperlo 2 waarbij na winst de tweede periode bijgeschreven zou kunnen worden. Het elftal van trainer Luc Feukkink verloor echter met 1-2 en moet voorlopig zowel in de stand als in de periode even in de wachtkamer. Bij het eerste elftal stond de derby tegen Warnsveldse Boys op het programma en ook hier wist het Vordense team niet te winnen. Met dezelfde uitslag als bij het tweede elftal zag Vorden de Boys uit Warnsveld ineens wel heel dichtbij komen in de stand van 2I, waarbij de geel-zwarten nu de twaalfde positie in nemen. Rondom de wedstrijd werd zowel Jan Visser als Michel Feukkink gehuldigd en kreeg eerstgenoemde de titel 'Lid van Verdienste' en werd tenslotte aan de scheidende trainer na acht seizoenen de oorkonde van 'Erelid' uitgereikt.

Vorden 1 begon redelijk goed aan de wedstrijd en was iets vaster, iets meer aan de bal en ook iets dreigender dan Warnsveld in deze openingsfase. Een afgrijselijk moment van keeper Robin Verstege, hij trapte volledig over de bal. Dit leidde echter de onverwachtse 0-1 in en door dit doelpunt kwam Warnsveldse Boys min of meer in een zetel terecht. Zij konden zich vanaf dat moment in de wedstrijd knokken, duels uit gaan vechten, verdedigen en bij uitvallen direct gevaarlijk worden. Uit één van deze uitvallen werd het na een half uur zelfs 0-2 en bleef het bij deze stand ondanks dat een dwarrelbal van Warnsveldse Boys nog op de lat belandde. Vorden 1 probeerde natuurlijk de aansluitingstreffer te maken, maar pogingen van Sven Mulder, Daan Horstman, Koen Oosterhuis en Stefan Eggink bleven zonder resultaat. In de laatste minuut voor rust kreeg Warnsveldse Boys nog een dot van een kans op de 0-3, maar gelukkig voor Vorden wipte de spits de bal net over het doel.

In de tweede helft was het alleen Vorden dat de klok sloeg, maar Warnsveldse Boys bleef toch door een goede verdediging en dito keeper keurig overeind. Pas in de 80ste minuut lukte het Frank Hiddink om de 1-2 te scoren en vlak daarna was Bas Kortstee erg dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet ging net naast.

Na afloop werd in een bomvolle kantine de derby voortgezet en onder gezellige klanken van DJ Ti-Tom en volkszanger Mike een feestje gebouwd. Daarvoor kreeg Michel Feukkink tijdens een toespraak de oorkonde behorende bij het erelidmaatschap van de vereniging en had Jan Visser voorafgaand aan de wedstrijd de titel 'Lid van Verdienste' gekregen.