Dash pakt volle 5 punten van Veracles

Algemeen

VORDEN - Afgelopen zaterdag speelde Dash dames 1 haar een-na-laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 4, Veracles dames 2 uit Groningen. De uitwedstrijd in december tegen dit team eindigde in een 3-1 overwinning voor Dash. Dash was erop gebrand om 5 punten in eigen huis te houden om het gat met de nummer 1, VC Zwolle dames 3, zo klein mogelijk te houden.

De eerste set kwam zowel Dash als Veracles niet scherp uit de startblokken en liep het tot 16 punten gelijk op. Blijkbaar moest Dash nog in de wedstrijd komen, want daarna behaalden de dames hun gebruikelijke niveau en wisten uiteindelijk de set te winnen met 25-22.

De tweede set was het zaak om het goede spel aan het einde van de eerste set gelijk weer op te pakken. Ook in de tweede set waren Veracles en Dash aan elkaar gewaagd. Veracles wist de aanvallen van Dash goed te verdedigen waardoor er lange rally's waren. Er moest door Dash hard gewerkt worden om punten te scoren. Uiteindelijk wist Dash met een goede serviceserie de set uit te spelen en dit resulteerde in een 25-20 winst.

Het begin van de derde set was een kopie van de tweede set. Door veel aanvalsdruk van Veracles scoorden zij veel punten, maar Dash beantwoordde met een sterke blokkering en een goede verdediging. Door inzet van alle spelers werd deze set gewonnen met 25-18.

Hiermee was de overwinning een feit, maar nu was het zaak om ook de laatste set te winnen zodat Dash alle punten in eigen huis kom houden. In de vierde set begon Dash met een bijzondere wissel. Midspeelster Gerdien Beunk werd gewisseld, omdat dit haar laatste wedstrijd was van het seizoen in verband met haar zwangerschap. De komende wedstrijden zal ze vanaf de zijlijn haar enthousiaste bijdrage leveren. Veracles was in de derde set murw geslagen en kon in de laatste set de 5 punten voor Dash niet meer in gevaar brengen. Dash won deze set relatief eenvoudig met 25-16 en zorgde ervoor dat Veracles zonder punten terugging naar Groningen.

Door punt verlies van Zwolle kan Dash bij volle winst van de inhaalwedstrijd tegen Netivity/S.V.I. Dames 1 op gelijke hoogte komen met koploper Zwolle. Die wedstrijd vindt zaterdag 30 maart om 17:00 uur plaats in Zwolle.