De toneelgroep van Tot Aller Ontspanning ofwel het Wildenborchs toneel. Foto: Johan Braakman
De toneelgroep van Tot Aller Ontspanning ofwel het Wildenborchs toneel. Foto: Johan Braakman

Publiek vermaakt zich opperbest bij Wildenborsch toneel

Algemeen

WILDENBORCH - Beide voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht. Kapel De Wildenborch zat vorige week vrijdag- en zaterdagavond dan ook stijf vol tot in alle hoeken van het knusse (buurtschap)gebouw. Een teken dat 'het toneel' in buurtschap Wildenborch nog volop leeft. En nog een opvallend feit: Tot Aller Ontspanning (T.A.O.) telde in het komische blijspel 'Hotel te koop' maar liefst vier debutanten, een nieuwe souffleur én een nieuwe regisseur.

Door Jan Hendriksen

Om klokslag acht uur verwelkomde Reint Mennink namens T.A.O. op beide avonden het publiek. Hij nam ze mee naar de receptie van een stokoud hotel midden in de bossen. Simon Bovendijk (gespeeld door Reinier Klein Brinke) en zijn vrouw Emma Bovendijk (Martien Leussink) runnen al jaren dit kleine hotelletje op een prachtige plek. Maar inmiddels zijn ze op een leeftijd gekomen dat ze graag van hun welverdiende pensioen willen genieten. Het hotel staat al een tijdje te koop en eindelijk meldt zich in de persoon van 'zakenman' Hans Groothof (Harrie Dinkelman) een koper. Hij boekt een kamer, samen met zijn secretaresse Lola (Ria Klein Ikkink). Maar omdat ook zijn vrouw Laura (Marion van Ditshuizen) met haar vriendin Nel (Barbara Jansen) een weekje in het hotel logeert ontstaat de nodige chaos die voor grote hilariteit bij het publiek zorgt.
Het hotelechtpaar zet samen met piccolo Piet (Appie Klein Brinke), kamermeisje Grietje (Kristie Holsbeeke), kok Alie (Ineke Braakman) en tuinman Frits (Jelle Wezinkhof) alles op alles om een goede indruk te maken op de potentiële koper. Maar dat valt nog niet mee omdat het personeel niet helemaal geschikt blijkt te zijn voor de taken die ze moeten uitvoeren. Piccolo Piet sjouwt al vallend de koffers van de gasten naar de kamers, kamermeisje Grietje 'zwaait en zwiert' volop met emmers water, kok Alie laat zo maar twaalf kippen ronddwarrelen in het hotel en de onnozele tuinman Frits wil het hoogpolig tapijt in het restaurant 'maaien'. Kortom er gaat onder leiding van Simon en Emma, die de laatste jaren niet zoveel energie en geld meer in het hotel hebben gestoken, nogal wat mis. Maar omdat hotelgast 'Meneer Chateau' (Gerrit Otten), die het hotel bezoekt om er een recensie over schrijven, ingrijpt en het personeel 'herschikt' wordt de deal tot verkoop alsnog gesloten, zonder medeweten van buurman Geert (Arnold Winkels). Als dan blijkt dat ondernemer Groothof van plan is om het oude hotel plat te gooien en er een windmolenpark wil gaan bouwen is de buurman 'razend' en probeert men op allerlei manieren de koop terug te draaien. En dat lukt nog ook.

Knakworsten
'Hotel te koop' was een dolkomische klucht van het begin tot het einde. Grappen en komische situaties volgden elkaar in een goed tempo op en de tekstvastheid van de spelersgroep was geweldig. De grime van de maar liefst twaalf acteurs tellende spelersgroep werd verzorgd door Gerrie Harmsen en Ina Wesselink en de techniek door Johan Addink. De vier debutanten, Marion van Ditshuizen, Barbara Jansen, Arnold Winkels en Gerrit Otten wisten zich onder leiding van de nieuwe regisseuse Dini Schoolen perfect staande te houden. Ook Gerrit Rossel speelde zijn 'rol' als souffleur onopvallend goed. De overheerlijke grote 'Wildenborsche knakworsten' lieten zich na afloop dan ook weer extra goed smaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant