Aniek van Langen. Foto: Bernadet te Velthuis
Aniek van Langen. Foto: Bernadet te Velthuis

Aniek Fotografie & Styling lanceert website

Algemeen

VORDEN – Styling was al haar lust en haar leven. En toen ook de liefde voor fotografie steeds meer aanwakkerde, besloot Aniek van Langen (31) er werk van te maken. Twee jaar geleden waagde ze de stap en begon voor zichzelf met Aniek Fotografie & Styling. Want, zoals ze zelf zegt: "Je moet doen wat je leuk vindt". Vorig jaar werd de wens van een fotostudio aan huis realiteit, deze week viert ze een volgende mijlpaal: de lancering van haar website www.vananiek.nl.

Door Bernadet te Velthuis

Als medewerker in een stylingteam werkte ze jarenlang bij een groothandel in voornamelijk seizoensgebonden decoratieartikelen. Trends ontdekken, decoreren en de verantwoording om projecten van a tot z te regelen, waren haar als stylist op het lijf geschreven. Maar de al langere interesse in fotografie liet haar niet los. Aniek besloot de uitdaging aan te gaan en ging in 2015, naast haar werk, naar de Fotovakschool in Apeldoorn. Ze zag mogelijkheden om styling en fotografie te combineren en speelde met het idee om voor zichzelf te beginnen, maar het laatste zetje kwam toen er aan haar intussen volgende baan als etaleur bij de Tuunte in Vorden een einde kwam.

In 2017 werd Aniek Fotografie & Styling een feit. En hoewel ze als stylist graag met producten werkt, heeft ze in de fotografie toch liever mensen voor haar lens. Aniek: "Ik ben een echt mensenmens. Een van de mooiste uitdagingen vind ik het creëren van sprekende beelden in een ongedwongen sfeer, want wanneer mensen op hun gemak zijn zorgt dat voor verrassend mooie fotoreportages. Die gezelligheid én kwaliteit leveren is toch uiteindelijk het doel". Om dat te bewerkstelligen investeert ze veel in zichzelf. Zo volgde ze in de fotografie al diverse cursussen, zoals recentelijk de natuurlijk licht fotografie en naturel newborn, en heeft ze de intentie om visagie hieraan toe te voegen. En ook op het gebied van styling blijft ze op de hoogte van de trends van het moment. "Ik hoor in beide vakgebieden dat men het prettig vindt om met me te werken, mede omdat ik geduldig ben en me gemakkelijk aanpas aan de wensen van de klant."

En die wensen kunnen heel uiteenlopend zijn, want Aniek houdt van afwisseling: "Het liefst heb ik dat geen dag hetzelfde is, ik wil me dan ook niet teveel op één onderwerp specialiseren". En dat blijkt. In de fotografie kan men terecht voor zowel portret- als familiefotografie (denk aan : zwangerschap, newborn, kinderen, families en bruiloften), zowel op locatie als in haar studio aan huis waar ze tevens diverse kleuren achtergronden kan realiseren. Bovendien behoren ook afdrukken en inlijsten tot de mogelijkheden. Op het gebied van styling kan men haar expertise inzetten voor het decoreren van tuincentra, winkels, kantoren, etalages/showrooms, beurzen en evenementen. Dat laatste doet ze al vele jaren voor onder andere de Zwarte Cross.

Wie écht wil weten wat Aniek van Langen precies allemaal doet, hoe haar portfolio eruitziet en welke pakketten/mogelijkheden ze biedt, kan haar kersverse website www.vananiek.nl bezoeken of contact opnemen om vrijblijvend wensen te bespreken. En ook voor een eventueel geschikt pand/ruimte in Vorden houdt ze zich aanbevolen, want deze jonge onderneemster is nog lang niet uit gedroomd en heeft haar blik op de toekomst gericht.


www.vananiek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant