Pascalle Groeneveld van RV en PC De Graafschap met haar pony Finn. Foto: PR.
Pascalle Groeneveld van RV en PC De Graafschap met haar pony Finn. Foto: PR. (Foto: )

Geslaagd paardensportweekeinde voor RV & PC de Graafschap Vorden

VORDEN - Op het terrein van Rijvereniging & Ponyclub de Graafschap aan de Hamelandweg is afgelopen zaterdag en zondag het buitenseizoen voor de paarden- en ponysport van start gegaan met de eerste outdoorwedstrijd van het jaar.

Vorig jaar werd deze outdoorwedstrijd voor het eerst georganiseerd op het eigen terrein van de vereniging. Na tientallen jaren de wedstrijd bij het Kasteel Vorden te hebben gehouden was de vereniging door het teruglopend aantal inschrijvingen genoodzaakt om de wedstrijd te verplaatsen. De verhuizing bleek vorig jaar een schot in de roos: zowel de deelnemers als de organisatie waren zeer tevreden over het nieuwe terrein.
Zaterdag begonnen de dressuurcombinaties nog onder een bewolkte hemel, maar in middag liet de zon zich al zien en op zondag was het gewoon genieten in de volle zon van de veelzijdige ponysport. Het publiek kon heerlijk op het terras kijken naar de combinaties in de dressuur en in het springen. De jongste kinderen hadden 's morgens in de Bixie-rubrieken al laten zien wat ze konden op hun pony's.

Successen
De leden van RV & PC de Graafschap wisten afgelopen weekend ook diverse malen een goede uitslag te scoren. Op zaterdag werd er een eerste prijs behaald door Ariska van de Berg (Z1) en Maelynn Stam (M2). Ook was er een tweede plaats voor Joyce Mennings (M1) en een derde plaats voor Chris van Dijk (L1). Op zondag werd er in de dressuur een tweede plaats veroverd door Sanne Papen (B) en in het B-springen werden zowel de eerste als tweede plaats bezet door een lid van de vereniging: Katja Tiemessen werd eerste en Lisa Kunze behaalde een mooie tweede plaats.

Oefencross
Tijdens de wedstrijd maakte de vereniging ook reclame voor de oefencross die in het paasweekeinde op zaterdag en tweede paasdag wordt gehouden. Vele ruiters reageerden enthousiast op deze aankondiging. Het springparcours zal in de binnenbak worden opgezet en in het mooie gevarieerde terrein met bos en weiland rondom de rijhal wordt er een crossparcours uitgezet met voor elk wat wils. Voor het publiek is deze oefencross ook erg aantrekkelijk omdat diverse hindernissen kunnen worden bekeken vanaf het centraal gelegen terras bij de rijhal. De altijd spectaculaire waterpartij, de afsprong, de 'bult', Otten's riet, de haag en de berkensprong zijn enkele van de hindernissen die te zien zijn zonder dat men daar vele meters voor moet lopen. Als in het paasweekend het weer RV & PC de Graafschap net zo goed gezind is als afgelopen weekend dan kan men weer een paar mooie paardensportdagen beleven.

Meer berichten