Amsterdammer Laurens de Knijff ontsteekt Paasvuur Kranenburg

KRANENBURG – Stichting Cultureel Collectief Kranenburg organiseert zondag Eerste Paasdag 21 april haar jaarlijkse paasvuur in de Kranenburg. Vanaf 20.00 uur vertrekt Amsterdammer Laurens de Knijff per rijtuig vanaf de parkeerplaats bij voetbalvereniging Ratti aan de Eikenlaan richting het paasvuurterrein. Hij wordt hierbij begeleid door kinderen van school De Kraanvogel met lampions en twee fakkeldragers. Laurens de Knijff is de 'Vuurkoning van Kranenburg 2018' en mag daarom het paasvuur ontsteken.

Na het ontsteken van het paasvuur start ook het traditionele 'teertonnegooien' waarvoor men zich kan laten inschrijven. Wie het lukt een brandende borstel in een hoog opgesteld vat te gooien, mag zich de nieuwe vuurkoning van Kranenburg noemen en mag het paasvuur van volgend jaar aansteken.

Commentaar bij het evenement zal worden verzorgd door André Knoef uit Vorden. De feesttent op het terrein is gratis toegankelijk en daar wordt de live muziek verzorgd door de Vordense band Dr. Booze. Ook kan men hier terecht voor een warme hap.

Op zaterdag 13 april zal al het verzamelde snoeihout worden opgestapeld met medewerking van loonbedrijf Bosch uit Hengelo en bestratingsbedrijf Frank Sessink uit Kranenburg.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten