Voorbereiden op een zomerse motortocht!

Bij de voorbereiding op een zomerse motortocht komt veel kijken. Je moet niet alleen goed letten op welke spullen je mee neemt, maar ook op de route welke je gaat volgen. Lees snel de onderstaande tips om met een goede voorbereiding de weg op te gaan.

Goede hoeveelheid spullen
Tijdens het bepakken van de motor ben je altijd een balans aan het zoeken tussen te veel en te weinig spullen meenemen. Zowel te veel als te weinig spullen meenemen is een probleem. Je wilt namelijk altijd alle benodigdheden mee hebben, maar je bepakt je al snel te zwaar. Zware bepakking van de motor zorgt dat je een stuk minder comfort hebt tijdens de rit. Voor korte motortochten maakt een zware bepakking minder uit, maar als je een lange dag gaat toeren, zul je het zeker merken wanneer je te zwaar bepakt bent.

Kies een goede route
Om een motorrit goed te plannen, moet je zeker de route vooraf plannen. Welke route je naar een eindbestemming neemt, hangt namelijk van een aantal factoren af. Allereerst is er de keuze of je veel binnendoor gaat rijden, of juist veel of de snelweg gaat. Binnendoor zie je meer van de omgeving, maar over de snelweg kom je sneller bij je plaats van bestemming, waardoor je daar meer tijd kunt doorbrengen. Iedere motorrijder heeft een andere voorkeur, en het kan ook zijn dat je de ene keer binnendoor en de andere keer over de snelweg gaat, of een combinatie van beiden. Ook hangt de route vaak af van de tijd die je hebt om een bepaalde afstand af te leggen, en waar de bezienswaardigheden zijn. Vaak zijn bezienswaardigheden een goede reden om van de route af te wijken.

Online zijn er meerdere routeplanners beschikbaar, zoals Motorrijders.nl, Motorroutes.net of RouteYou.

Wennen aan je zadel
Als je dit jaar nog geen lange ritten hebt gemaakt, is het slim om dit vast te oefenen. Zo voel je ook of het zadel van de motor nog comfortabel zit tijdens lange afstanden. Ook kun je na de eerste zomerse motortocht beter inschatten hoe vaak je een pauze moet nemen. Vaak zijn zadels van motoren wat harder, zodat je tijdens het rijden een beetje kunt verschuiven. Dit is fijn, omdat je dan niet een hele dag in precies dezelfde houding op de motor zit, waardoor je het dus ook makkelijker vol kan houden.

Oorbescherming
Wanneer je motor veel geluid maakt, of je langere tijd over de snelweg gaat toeren, krijg je oren lange tijd veel lawaai te horen. Dit kan op de lange termijn zorgen voor flinke gehoorbeschadigingen. Een goede motorhelm helpt natuurlijk al veel geluid tegenhouden, maar niet genoeg om schade te voorkomen. De meeste motorzaken verkopen wel oordoppen welke comfortabel zitten. Er zijn ook goedkope wegwerp oordoppen, maar deze zitten niet lekker en vallen snel uit. Maak je vaak motortochten, dan is het ook een mogelijkheid om oordoppen op de maat van jouw oren te laten maken. Deze zitten dan nog comfortabeler, en zullen niet snel uitvallen.

Zoek je een nieuwe motorhelm? Gebruik dan de volgende tips:

  • Beschikken de helmen over een keurmerk?
  • Welk type helm past het beste bij je wensen?  Een integraalhelm verschilt van een systeemhelm
  • Lees de uitgebreide specificaties

Bij de specificaties lees je meer informatie over bijvoorbeeld de koppeling met Bluetooth, het vizier, etc. Bestel je hier een motorhelm vóór 23.59 uur dan heb je het de volgende dag in huis.

Neem drinken mee
Zeker in de zomer onderschat je al snel hoeveel een mens moet drinken, helemaal wanneer je veel uren in de zon op de motor zit. Daarom is het belangrijk altijd flesjes water mee te hebben. Het kan zomaar zijn dat je even geen plek tegenkomt waar je wat kunt drinken, en dan ben je zeker blij met een fles water. Hetzelfde is natuurlijk waar voor de voeding, je wilt altijd iets mee hebben om onderweg te kunnen eten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden