Nodox in actie. Foto: Henk Langeler
Nodox in actie. Foto: Henk Langeler

Traditioneel Oranjeconcert KunstKring Ruurlo swingt op Koningsdag

Algemeen

RUURLO - 'Lekker uit je dak gaan' met tijdloze muziek uit de sixties en seventies. Dat is hoe de KunstKring Ruurlo dit jaar Koningsdag feestelijk glans wil geven. Met heel veel mensen in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo op zaterdag 27 april. Vanaf 20.30 uur gooit de band Nodox alle remmen los. Met het enthousiasme en speelplezier waarmee de bandleden dat doen weten ze een sfeer te scheppen waarin het publiek zich als vanzelf voelt opgenomen. Een feestelijk glaasje oranjebitter geeft daaraan het laatste zetje.

Nodox is een band met doorgewinterde muzikanten, die akoestische sixties en seventies muziek speelt. De naam Nodox is een samenstelling van No-Time en de Maddoxs. Alle bandleden hadden al jarenlang ervaring in uiteenlopende formaties, van hardrock via rock-'n-roll naar de blues en jazz. Ze kwamen elkaar regelmatig in het circuit tegen en na een aantal jaren van 'we moeten samen eens wat gaan doen' is het er in 2013 van gekomen. De band Nodox was een feit. Er was meteen een klik en een eigen geluid. Het eerste optreden was een succes en al gauw werden ze regelmatig gevraagd voor feestjes en partijen. Zo'n feestje is het Oranjeconcert in Ruurlo op Koningsdag.

Nodox vertolkt vooral covers uit de zestiger en zeventiger jaren. Blues, country, folk, een vleugje jazz: het maakt de bandleden niet uit wat ze spelen, als ze het maar een beetje naar hun hand kunnen zetten. Het kwartet komt het beste tot zijn recht in een knusse setting of kleine zaal. Het plezier dat ze in het spelen ervaren werkt aanstekelijk en slaat snel over op het publiek. Daarmee wordt elk optreden van deze enthousiaste muzikanten een feest. Vooral voor de iets minder jonge bezoekers is hun optreden een feest der herkenning; dansen en meezingen gaan dan bijna als vanzelf.
De band bestaat uit Hans Lindeboom (zang, gitaar en mondharmonica), Jos Dammers (drums), Peter Wolters (zang en basgitaar) en Bert Nijenhuis (zang, gitaar en mandoline).
Kaarten zijn voor vijftien euro te bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant