Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Volop nieuwe kinderactiviteiten tijdens Koningsdag Vorden 2019

VORDEN – Na de uitermate succesvolle 120ste 'verjaardag' vorig jaar van Oranjevereniging Vorden tijdens Koningsdag 2018, kent Koningsdag 2019 ook verschillende nieuwe facetten. Door het bestuur, onder leiding van voorzitter Frank van Setten, wordt namelijk nadrukkelijk ingezet op de jeugd. Maar ook ouderen worden absoluut niet vergeten. Wat te denken van de Oranjeavond in 'Bioscoopsfeer' op zaterdagavond 20 april in het Kulturhus, die dit jaar teruggrijpt op het verleden met talloze foto's 'Uut de olde deuze' met aansluitend de vertoning van de meest succesvolle Nederlandse komische film ooit: De Fanfare uit 1958 (zie het artikel hiervoor elders in deze krant).

Door Jan Hendriksen

Na de Oranjeavond gaat het programma op vrijdagavond 26 april om 18.00 uur verder met een vrijmarkt, voor zowel kinderen als volwassenen, in de Dorpsstraat. Deelnemers aan de vrijmarkt kunnen vanaf 17.00 uur hun spullen uitstallen. De kermis begint die avond vanaf 18.00 uur. Ook vindt er weer een heuse 'Koningsnacht' in Vorden plaats. Bij De Rotonde verzorgen vanaf 21.00 uur de DJ Rob Toorn en Michel Besselink de muziek onder het motto 'De Nacht van Oranje'. Bij De Herberg vindt de 'The Warming Up' met medewerking van de Vordense band Bad Curls plaats. Op Koningsdag (zaterdag 27 april) biedt het programma weer een veelheid aan traditionele activiteiten. Zo vindt na de aubade bij Het Kulturhus (9.00 uur), waarbij een afgevaardigde van de gemeente Bronckhorst en het Koningspaar van vorig jaar aanwezig zijn met medewerking van Harmonie Vorden, de vlaggenparade van Scouting Vorden plaats en een dansact door kinderen van Indoor Sport Vorden. Achter Het Meestershuis vindt vanaf 10.00 uur het vogelschieten plaats en in de Dorpsstraat voor Hotel Bakker eveneens vanaf 10.00 uur het ringsteken. Dit jaar vindt het ringsteken onder leiding van leden van de Vordense Menvereniging In de Reep'n zelfs vanuit twee dogcarts plaats: een grote en een kleine.

Circus
Circus Lorelly treedt met hun nieuwe show vanaf 10.00 uur in Het Kulturhus op. De één uur durende circusshow met artiesten en dieren wordt afgewisseld met enkele sensationele acts. De entree bedraagt drie euro, leden van Oranjevereniging Vorden betalen twee euro. De zaal is om 9.45 uur open. En natuurlijk ontbreekt de traditionele oriëntatiefietstocht niet op het feestprogramma. Hiervoor kan men zich vanaf 10.15 tot 11.30 uur uur inschrijven bij De Herberg.

Nieuwe kinderactiviteiten
Nieuw dit jaar voor de kinderen zijn de stormbaan, de jeugdactiviteit Kruip & Sluip Challenge en de Kinderactiviteit De Herberg Rond. Op een 35 meter lange stormbaan, die voor Het Kulturhus en de Tuunte staat, kunnen teams van vier personen met een goede mix van jonge en oudere deelnemers vanaf 12.00 de strijd met elkaar aangaan. De deelname is gratis en men kan zich inschrijven via info@oranjeverenigingvorden.nl.

Samen met dans- en sportdocent Ivet Harperink organiseert De Herberg vanaf 11.30 tot 14.00 uur 'Sportief en Gezond De Herberg Rond' in de zaal. Dit spektakel is voor jongens en meisjes van vier tot en met acht jaar die houden van dansen, klimmen, klauteren, balanceren en lekker in beweging zijn. Daarnaast gaan de kinderen zelf hun eigen fruitspiesjes maken. Ouders kunnen even ontspannen met een hapje en een drankje terwijl de kinderen worden vermaakt. Opgave voor deelname via peter@peterjansenvoetbalplus.nl.

Daarnaast zorgt de Scouting Vorden vanaf 12.00 uur op het grasveld voor de Dorpskerk voor een spectaculaire 'Kruip en Sluip Challange'. Opgave via de website dga-vorden.nl/contact. En er zal evenals vorig jaar bij de Dorpskerk vanaf 13.00 uur onder leiding van Peter Jansen Voetbalplus weer een Pannatoernooi worden georganiseerd voor jongens en meisjes van acht tot en met twaalf jaar. Hieraan kunnen maximaal zestien teams deelnemen. Opgave via het e-mailadres peter@peterjansenvoetbalplus.nl.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de diverse volksspelen zal om 16.00 uur op een podium bij De Herberg plaatsvinden. Al deze activiteiten worden natuurlijk vergezeld met de kermis en de activiteiten bij de diverse Vordense horecagelegenheden. Bij De Herberg is dj Mike van de Toorn vanaf 13.30 uur te gast en treedt vanaf 20.30 uur de coverband Boulevard op. Bij De Rotonde verzorgt Colorful Music de muziek en bij Hotel Bakker is ook live muziek.

Samenspraak
In goede samenspraak met elkaar heeft de 645 leden tellende Oranjevereniging Vorden, de gezamenlijke Vordense horecaondernemingen (De Herberg, Het Meesterhuis, De Rotonde en Hotel Bakker) en de gemeente Bronckhorst besloten dat de activiteiten op Koningsdag onder het motto 'Het is Oranje, het blijft Oranje' na 18.00 uur onder de Evenementen- en horecavergunningen van de horeca vallen. Voor meer informatie: zie de website www.oranjeverenigingvorden.nl en voor vragen kan men zich wenden tot het e-mailadres: info@oranjeverenigingvorden.nl.

Meer berichten