'Stille Tocht' in Vorden

VORDEN - De Stille Tocht van Vorden, op Goede Vrijdag, biedt mensen de gelegenheid om anderen te herdenken of dichtbij te voelen, die getroffen zijn door een onverwacht of onrechtvaardig verlies. Zoals slachtoffers of nabestaanden van ongelukken zoals met de Stint, of vermoord zoals bij de recente aanslag in Utrecht.

Deze Stille tocht geeft deelnemers ook de ruimte om stil te staan bij het lijden dat zij zelf tegenkomen in hun leven of het lijden waar zij zich zorgen over maken, wereldwijd en dichtbij. De tocht is bedoeld als een stille bezinning op wat we juist rond de Passie willen delen. Iedereen kan meedoen: de tocht is slechts een kleine kilometer lang, met korte pauzes waarin stil wordt gestaan bij al het verdriet dat lijden met zich meebrengt. Het kruis zal door vrijwilligers worden gedragen.
De Stille Tocht begint om 14.30 uur bij de RK kerk Christus Koning (Het Jebbink 8) en zal daar ook weer eindigen. Aansluitend kan men de viering van de Passie om 15.00 uur meebeleven. Voor de mensen die meelopen wordt een plaats in de kerk gereserveerd.

Meer berichten