Scène uit de klucht 'Eelt veur de kop' van Toneelgroep De Veldwijk. Foto: PR
Scène uit de klucht 'Eelt veur de kop' van Toneelgroep De Veldwijk. Foto: PR (Foto: )

Toneelgroep Veldwijk laat Vorden gieren

VORDEN - De toneelgroep van buurtvereniging De Veldwijk in Vorden had het op 12 april weer voor elkaar: de acteurs zorgden voor lachsalvo's in het Vordense Kulturhus met hun jaarlijkse uitvoering.

De Veldwijk voerde met veel succes de doldwaze klucht 'Eelt veur de kop' op, geschreven door D.J. Eggengoor. Appie Winkels opende de avond en na het voorstellen van de spelers nam hij het publiek mee naar de verjaardag van Oom Frederik (Henk Arfman) die 70 jaar werd.
De hele familie kwam opdraven, schoonzus Sijbeltje, een echte zuurpruum (Ellen Middendorp), neef Lammert, wethouder van Kloetenberg en een grote opschepper (Jan Groot Roessink) met zijn onderdanige vrouw Geessie (Gerda Dekkers), neef Harm die altied in de ww zit (Dik Groot Jebbink) met zijn gebekte vrouw Geertruida (José Mokkink) en de jonge alternatieve buurman Roelof (Herwin Wilgenhof). En als de familie aan de koffie zit komt er nog onverwachts visite uit Duitsland, Frederiks jeugdvriendin Edeltraut (Karin Beeftink) met wie hij enorm blij is.
De familieleden daarentegen niet, want die waren de erfenis al aan het verdelen, omdat oom Frederik toch al op zijn laatste benen loopt. Zij hebben al heel wat aan spullen gekocht en laten financieren met het oog op die erfenis. Maar deze Duitse dame Edeltraut kon weleens roet in het eten gooien. En als oom Frederik samen met Edeltraut op vakantie gaat en het vliegtuig verdwijnt in de Bermuda-driehoek, slaat dan ook gelijk de hebzucht en hebberigheid toe en word het huis letterlijk leeggeplunderd. Terwijl de familie daar druk mee bezig is verschijnt plotseling oom Frederik met Edeltraut ten tonele en is de chaos compleet.
Vlot en geweldig gespeeld, tekstvast, mooie typetjes en een prachtig decor. Dit alles bij elkaar zorgde voor een heerlijk stuk en het publiek heeft enorm kunnen genieten. Op de achtergrond werkten verder mee: souffleuse Wieneke Winkels; grime Ada Winkels en Anneke Harmsen; toneelmeester Anneke Harmsen; decorbouwers Gerard Smeenk en Appie Winkels; geluid Jurgen Teunissen; fotografie Ellen Besselink; film Gerrit Scheurink en Frens Lotterman; regie José Mokkink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden