Lions lid Hannie Zweverink overhandigt de feesttaart aan Yvette Bremer uit Steenderen. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Lions lid Hannie Zweverink overhandigt de feesttaart aan Yvette Bremer uit Steenderen. Foto: Lionsclub Bronckhorst

Swingend nagels lakken voor Semmy

HENGELO - Vier meisjes hebben zondag 13 april de hele middag nagels gelakt tijdens het dweilfestival in Hengelo Gld. Doel was om geld op te halen voor de stichting Semmy. Deze stichting financiert onderzoek naar de bestrijding van hersenstamkanker bij kinderen. De hele maand organiseert Lionsclub Bronckhorst deze acties en heel veel kinderen doen mee.

"Nagels lakken, voor het goede doel!" schalt uit de megafoon in de stand van de Lionsclub in Hengelo. De meiden hebben er lol in. Het weer is goed, de dweilorkesten maken er een feestje van. Een aantal leden van de Lionsclub Bronckhorst spreken mensen op straat aan om vooral een paar nagels te laten lakken. Niet iedereen wil dat, sommige mannen willen bijvoorbeeld liever niet 'versierd' worden. Maar dat weerhoudt ze niet om geld te doneren. Anderen zie je lopen met nagels in alle kleuren. Favoriet waren oranje en rood, wit, blauw voor de aanstaande koningsdag. Aan het eind van de middag bleek dat er ruim 300 euro in kas zat.
Aerofitt Zelhem en Hengelo organiseerden een dansmarathon, wat bijna 1000 euro opleverde. Veel kinderen van sportverenigingen zijn nog druk in de weer voor de stichting Semmy. Yvette Bremer van de badmintonclub Steenderen haalde tot op heden de hoogste score met haar nagellakactie. Zij haalde maar liefst 59.55 euro op bij familie, vrienden en bekenden. Voor haar fantastische bijdrage kreeg zij zondagmiddag een heerlijke taart aangeboden met daarop het logo van de Stichting Semmy.
Alles opgeteld, met de ingeleverde bijdragen van de kinderen van de badmintonclub en gymnastiekvereniging Achilles uit Hengelo is de tussenstand ruim 2100 euro. Voetbalvereniging Pax uit Hengelo en volleybalvereniging Dash uit Vorden gaan in mei ook nog actievoeren. Ook tijdens het hardloopevenement van handbalvereniging Quintus gaan kinderen nog nagels lakken.
Lionsclub voorzitter Jaap Berenbak: "Onze actie is onderdeel van uitgebreide landelijke acties van de Lionsclubs voor onderzoek naar de bestrijding van hersenstamkanker bij kinderen. Iedereen die zich wil aansluiten bij de actie kan nog contact opnemen met de Lionsclub Bronckhorst."


www.bronckhorst.lions.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden