Donderdagavond werd het paasvuur in opdracht van de gemeente Bronckhorst afgezet met hekken. Foto: Jan Hendriksen
Donderdagavond werd het paasvuur in opdracht van de gemeente Bronckhorst afgezet met hekken. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Geen paasvuur én geen feest op de Kranenburg

KRANENBURG - Het is gewoon te droog. En daarom mag het paasvuur van Stichting Cultureel Collectief Kranenburg aan de Bargkappeweg in Kranenburg op eerste paasdag 's avonds niet ontstoken worden, net als vele andere paasvuren in de regio. Het feest eromheen gaat ook niet door.

Stichting Cultureel Collectief Kranenburg (CCK) heeft donderdagavond besloten het gehele evenement maar af te gelasten. "Een paasvuurfeest zonder vuur is namelijk geen paasvuurfeest. En een tentfeest zonder paasvuur betekent gewoon een lager bezoekersaantal waardoor het financieel niet meer haalbaar wordt het evenement te organiseren. Gezien het korte tijdsbestek waarin wij deze activiteiten hebben moeten afgelasten is het niet mogelijk om mensen goed te informeren wat er wel en niet doorgaat. Daarom hebben besloten om alle activiteiten af te gelasten om zo te voorkomen dat we hoge kosten genereerden voor een zeer select gezelschap mensen met de beste bedoelingen", aldus voorzitter Bertus Waarle van het CCK.
Donderdagavond werd het paasvuur in opdracht van de gemeente Bronckhorst afgezet met hekken. Bertus Waarle; "Maandag gaan we bekijken of we de houtstapel kunnen versnipperen tot 'groene energie'.
De kosten daarvan moeten we als CCK voor onze rekening nemen. Wordt dat te duur dan gaan we het paasvuur lostrekken en in kleine hoopjes houtstapels alsnog verbranden."
Vanwege de afgelasting blijft
Vuurkoning Laurens de Knijff uit Amsterdam deze felbegeerde titel ook dit jaar nog behouden. Hij mag in die functie op eerste paasdag volgend jaar, 12 april, het paasvuur ontsteken.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten