Max de Vries. Foto: Meike Heijink
Max de Vries. Foto: Meike Heijink

De mensen achter In De Dennen: Harry Eggink en Max de Vries

Algemeen

VORDEN - Zwembad In de Dennen is een buitenzwembad schitterend gelegen in het mooie bosgebied bij Vorden. Sinds 2014 zorgt een stichting zonder subsidie ervoor dat inwoners en toeristen een heerlijke plek hebben om zomers te zwemmen en te recreëren. Er zijn twee grote baden, een mooie glijbaan en een aantal prachtige ligweiden en terrassen. Een goede horecagelegenheid maakt het buitenzwemfestijn compleet. Naast vrij zwemmen is er de mogelijkheid om zwemles te nemen en zijn er diverse doelgroep activiteiten. Er zijn drie werknemers (een bedrijfsleider en twee parttime zwemleskrachten), flexwerkers en voor de rest draait het zwembad volledig op vrijwilligers. Wie zijn die mensen die zich inzetten voor dit prachtige pareltje in de gemeente Bronckhorst? In aanloop naar het zwembadseizoen komen een aantal van hen uitgebreid aan het woord in deze krant. Zij hopen hiermee ook anderen te motiveren en inspireren om zich in te zetten als vrijwilliger van dit prachtige zwembad waar Vorden zeker niet zonder kan. Dit keer een interview met twee alleskunners, Harry Eggink en Max de Vries.

Zowel Harry als Max lopen al meer dan zes jaar rond bij het zwembad. Al ruim voor hun zestiende jaar zijn ze begonnen, en toeval of niet, hun eerste klus was in beide gevallen de putjes rond het zwembad schoonmaken. Die putjes zitten regelmatig vol met bladeren, takjes en wat er zoal uit de lucht komt vallen. Verder hebben beide heren diverse taken op zich genomen, zowel langs het bad als toezichthouder, in de kantine maar ook in de technische ruimte. Dat betekent dat ze beiden dag-verantwoordelijke zijn: het eerste aanspreekpunt en de rechterhand van de bedrijfsleider en actie ondernemen als er iets niet in orde is. Maar er zijn meer gelijkenissen, zowel Harry als Max hebben een studie opgepakt waardoor ze Vorden verlaten hebben. Harry vertoeft tegenwoordig in Kiel, Duitsland en Max woont in Maastricht. Maar voor het zwembad komen ze in de zomervakantie, de voor het zwembad drukte periode, met veel plezier terug naar Vorden.

Harry, een geboren en getogen Mosselaar, studeert werktuigbouwkunde in Enschede, en zit voor zijn stage in Duitsland. Max komt oorspronkelijk uit Leidschendam, maar woont sinds zijn zesde jaar in Vorden en hij hoopt voor de zomervakantie zijn BSc diploma geneeskunde aan de universiteit in Maastricht te behalen.
Harry is de echte techneut van de twee. Hij heeft menig uurtje in de machinekamer van het zwembad doorgebracht als rechterhand van voormalig bedrijfsleider Timme Koster. Hij is goed op de hoogte van de techniek van de pompen, de filters en de overige installaties. Max vindt het sportieve aspect erg leuk en werkt graag aan een nog gevarieerder aanbod aan activiteiten. Hij was betrokken bij het opzetten van het eerste soccer-swimcamp en is hier inmiddels de verantwoordelijke persoon voor namens het zwembad.

De vraag hoe ze het zwembad in Vorden hebben leren kennen beantwoorden ze hetzelfde: door het schoolzwemmen. Harry via basisschool De Kraanvogel in Kranenburg, en Max via basisschool Het Hoge in Vorden. Daarna zijn ze op behoorlijk jonge leeftijd, via hun moeders die een 'stage' bij de bedrijfsleider hadden geregeld, enthousiast geworden voor het werk bij In De Dennen. Harry: "In De Dennen is eigenlijk een natuurgebied waar je heerlijk kunt zwemmen."

Max heeft het vooral over de sfeer, in het zwembad. De bezoekers hebben het er naar hun zin, en ook de samenwerking tussen de medewerkers gaat uitstekend. Het maakt eigenlijk niet uit wat je rol is of je nu werknemer of vrijwilliger bent, iedereen gaat plezierig met elkaar om. Het is echt een door ons voor ons sfeertje.

Op de vraag wat er moet gebeuren om het zwembad nog aantrekkelijker te maken volgt na een korte denkpauze: doorgaan op de huidige wijze en wellicht werken aan nog meer activiteiten. Een party aan het eind van een mooie zomerdag is bij beiden favoriet. Dat kan het Moonlight zwemmen zijn, een IDDD (In De Dennen Disco) of een barbecue.

De vaste barbecue als afsluiter van het zwemseizoen voor de medewerkers is één van hun favorieten, maar dat kan ook voor groepen worden georganiseerd. Het betekent wel extra toezicht en inzet van horecapersoneel en dat kan uiteraard alleen als er voldoende vrijwilligers zijn die dat willen begeleiden.
Als je nu ook graag onderdeel wilt zijn van dit team en activiteiten bij het bad wel zou willen ondersteunen:

stuur een berichtje aan info@zwembad-indedennen.nl of neem contact op met zwembad In de Dennen via Facebook, Instagram of Twitter.


info@zwembad-indedennen.nl

Harry Eggink. Foto: PR
Harry Eggink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord