Programma dodenherdenking Vorden

VORDEN - Op zaterdagavond 4 mei vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Hieronder het programma in Vorden.

19.00 tot 19.40 uur
Herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk te Vorden (ook te beluisteren via internet: Dorpskerk Vorden, Diensten beluisteren) met medewerking en aanwezigheid van leerlingen van Vordense basisscholen, Ds. Freek Brandenburg, Raad van Kerken, mevrouw Angie Emerson uit Engeland (familielid van twee Engelse piloten die in Vorden zijn begraven) en het Vordens Mannenkoor.

Om 19.50 uur
Stille Tocht vanaf de poort van de Algemene Begraafplaats te Vorden naar de graven van de geallieerden, begeleid door trommelslager van de Harmonie Vorden en scouts van Scouting David G. Alford Vorden.

Vervolgens twee minuten stilte, Last Post door een trompettist van de Harmonie Vorden, kranslegging namens de Vordense gemeenschap door vertegenwoordiger van gemeentenbestuur, samen met leerlingen van Vordense basisscholen, gedachtenis bij twee graven van Engelse piloten en het zingen van het Engelse volkslied.

Tot slot is het Vordens Mannenkoor te horen, vindt een persoonlijke bloemenhulde plaats en wordt het herdenken afgesloten met het Wilhelmus.

Vanaf 19.45 tot 19.58 uur luiden de klokken van de kerken in Vorden. Het 4 mei Comité verzoekt iedereen om vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen.

Meer berichten