Harmonie Vorden doet mee aan Anjeractie 2019

VORDEN - Vanaf maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei vindt de 74ste Anjeractie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. De helft van het opgehaalde is voor de clubkas van de collecterende vereniging, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. De leden van Harmonie Vorden gaan langs de deuren in Vorden. Het percentage dat ten goede komt aan de eigen kas wordt onder andere besteed aan de opleiding van jeugd en onderhoud van het instrumentarium.

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor muziekverenigingen, kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen, restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur. Ook in het afgelopen jaar hebben een aantal doelen in Vorden en de gemeente Bronckhorst mogen profiteren van een bijdrage door het Cultuurfonds.

De Harmonie roept daarom iedereen in Vorden op om te geven aan de collectant, want elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in eigen regio en men steunt er Harmonie Vorden mee.

Meer berichten