Circus Renz presenteert met trots hun dieren, waaronder kamelen. Foto: PR
Circus Renz presenteert met trots hun dieren, waaronder kamelen. Foto: PR (Foto: )

Circus Renz Berlin nog een week in Vorden

VORDEN – Maar liefst acht voorstellingen staan er geprogrammeerd. Vier daarvan hebben afgelopen week al plaatsgevonden. Maar er volgen er deze week van 23 tot en met 26 mei nog vier. Donderdag om 19.00 uur, vrijdag om 17.00 uur, zaterdag om 15.00 uur en zondag om 14.00 uur is Circus Renz Berlin nog te bewonderen aan de Horsterkamp in Vorden. Voor 5 euro korting, zie bovendien de advertentie elders in deze krant.

Door Jan Hendriksen

Circus Renz Berlin brengt ook dit jaar weer een vernieuwde show, waarin eigentijdse elementen en klassieke acts elkaar afwisselen. Uiteraard presenteren zij met trots hun dieren waaronder pony's, prachtige paarden, kamelen, honden etc. De acts van zowel Bernhard Renz en Charlotte, en van Laila Renz kwamen in 2013 in aanmerking voor een Circusweb Award. Het circus is de laatste jaren erg gegroeid van een eenvoudig circusprogramma met dieren tot een circus waarin zowel dier als mens een prima show laten zien. Omdat het circus voor maar liefst twee weken haar tenten in Vorden heeft opgeslagen is ook de rijdende school voor de kinderen mee gereisd naar Vorden.

Circus Renz Berlin zou in eerste instantie voor maar liefst twee weken haar tenten opslaan nabij Kasteel Vorden. Maar ze staan aan de Horsterkamp echter zeshonderd meter zuidwaarts richting de Rondweg/Hengeloseweg. Circus Renz Berlin heeft haar roots, de naam zegt het al, in de Duitse hoofdstad. Voorvader Ernst Jakob Renz startte reeds in 1842 met een eigen Circus. Het bedrijf reist al sinds jaar en dag met grote tenten door geheel Europa. Het familiebedrijf bestaat dit jaar 177 jaar, en mag zich met trots beroepen op een lange traditie. Circus Renz Berlin kwam eind 1989 naar Nederland en is hier sinds 1990 actief.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn op de speeldagen aan de kassa van 11.00 tot 12.00 uur verkrijgbaar en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Zondag is de kassa alleen een uur voor de voorstelling geopend. Pinnen is niet mogelijk.

Meer berichten