Tijdens de Kick-off op 29 maart bij Indoor Sport Vorden heeft scheidsrechter en presentator Berend Venenberg alle onderdelen voor de komende editie bekend gemaakt en aan de deelnemers toegelicht. Foto: PR.
Tijdens de Kick-off op 29 maart bij Indoor Sport Vorden heeft scheidsrechter en presentator Berend Venenberg alle onderdelen voor de komende editie bekend gemaakt en aan de deelnemers toegelicht. Foto: PR. (Foto: )

Wie wordt de Sterkste man van Vorden van 2019?

VORDEN - Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) rond de klok van half zes weten we wie zich de 'Sterkste man van Vorden 2019' mag noemen. Tweevoudig winnaar en titelverdediger Kevin van Asselt gaat ook in 2019 de strijd aan en gaat op voor zijn derde titel oprij. De 'Sterkste man van Vorden' gaat op 30 mei om 13.00 uur van start op het parkeerterrein van Sporthal 't Jebbink in Vorden.

Door Jarno Messing en Jan Hendriksen

Tijdens de kick-off op 29 maart bij Indoor Sport Vorden heeft scheidsrechter en presentator Berend Venenberg alle onderdelen voor de komende editie bekend gemaakt en toegelicht. Voor de (potentiële) deelnemers de ideale gelegenheid de onderdelen te proberen en zich nog te laten voorzien van tips en tricks van Berend voor het hanteren van de juiste techniek. Tevens hebben de deelnemers vanaf eind maart de mogelijkheid gehad de onderdelen te trainen in de sportschool van Indoor Sport Vorden omdat alle onderdelen daar zijn uitgezet. De maanden daarna hebben aangetoond dat Van Asselt zich mag opmaken voor een hevige concurrentiestrijd, gezien de overige deelnemers het afgelopen jaar flinke stappen vooruit hebben weten te zetten.

Onderdelen
De onderdelen bestaan dit jaar uit 'Monkey Swipen' (zo vaak mogelijk heen en weer slingeren aan een Monkey bar, binnen een bepaalde tijd), baksteen heffen (het zoveel mogelijk bakstenen vanaf een tafel oppakken en voor je houden, boomstam heffen (het zo vaak mogelijk uitstoten van een ijzeren boomstam binnen een bepaalde tijd), voertuig trekken (het zo snel mogelijk voorttrekken van een voertuig), deadlift (rationelere deadlift waarbij een zo groot mogelijk gewicht van de grond omhoog getrokken moet worden waarbij de deelnemer met gestrekte rug staand moet eindigen) en aanhanger laden (het zo snel mogelijk laden van een aanhanger met zware objecten).

Deelnemers
De deelnemers die dit jaar de strijd met elkaar aangaan zijn Kevin van Asselt, Don Rouwen, Rob Nijland, Nick Koning en Peter Olthuis. Stan Degenkamp, vorig jaar nieuwkomer met een verdienstelijke zevende plaats, heeft zich helaas wegens rugklachten op de valreep moeten afmelden. Hij wordt vervangen door twee debutanten Rob Slurink en Anne Hezemans.

Berend Veneberg
Scheidsrechter en presentator Berend Veneberg (1963) van het spektakel is voormalige Nederlandse powerlifter en Sterkste Man van Nederland. Berend Veneberg heeft zeven keer de titel Sterkste Man van Nederland gewonnen. In die tijd was Wout Zijlstra (jury en presentator van de Sterkste man van Vorden 2017) zijn grootste concurrent. Zij waren aan elkaar gewaagd en soms won Veneberg slechts met één enkel punt verschil de titel van Sterkste Man van Nederland. In 1998 werd hij samen met Zijlstra in Hardenberg benoemd tot het Sterkte Team van de Wereld en won Veneberg in 2000 de titel Sterkste man van Europa. Tegenwoordig is hij scheidsrechter en organisator bij de Sterkste Man van Nederland wedstrijden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden